Κόσμος Σάββατο 5/11/2022, 18:59
ΚΟΣΜΟΣ

Ολ. Σολτς: Συμφωνία για χορήγηση του εμβολίου της BioNTech στους ομογενείς στην Κίνα

Ολ. Σολτς: Συμφωνία για χορήγηση του εμβολίου της BioNTech στους ομογενείς στην Κίνα

Συμφωνία που θα επιτρέπει στους ομογενείς στην Κίνα να χρησιμοποιούν το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού από τη γερμανική BioNTech, ανακοίνωσε χθες Παρασκευή ο Γερμανός καγκελάριος, ενώ παράλληλα πίεσε το Πεκίνο να επιτρέψει το εμβόλιο να διατεθεί ελεύθερα και στους Κινέζους πολίτες.

Στην πρώτη επίσκεψή του στην Κίνα από τότε που έγινε καγκελάριος που είναι και η πρώτη από έναν ηγέτη της G7 μετά την πανδημία, ο Όλαφ Σολτς δήλωσε ότι η Κίνα και η Γερμανία έχουν διαφορετικές προσεγγίσεις για την καταπολέμηση της πανδημίας, ωστόσο έχουν κοινή ευθύνη να τη εξαλείψουν.

Το εμβόλιο της BioNTech, η οποία συνεργάστηκε με την αμερικανική φαρμακοβιομηχανία Pfizer κατά τη διάρκεια της πανδημίας για να το αναπτύξει, θα είναι το πρώτο εμβόλιο κατά του κορωνοϊού που θα χορηγείται στην Κίνα και δεν θα είναι κινεζικό, καθώς το Πεκίνο έχει επιμείνει μέχρι στιγμής στη χορήγηση της εγχώριας παραγωγής εμβολίων.

Εκπρόσωπος της BioNTech είπε στο Reuters ότι αρχικά θα εισαχθούν εμβόλια για την κινεζική αγορά.

Οι δύο χώρες «συμφώνησαν σε στενή συνεργασία για την καταπολέμηση της πανδημίας», είπε ο Σολτς σε μια ενημέρωση μαζί με τον Κινέζο πρωθυπουργό Λι Κετσιάνγκ.

«Η συνεργασία περιλαμβάνει επίσης την έγκριση του εμβολίου της BioNTech για τους ομογενείς στην Κίνα. Φυσικά, αυτό μπορεί να είναι μόνο ένα πρώτο βήμα. Ελπίζω ότι ο κύκλος των επιλέξιμων ατόμων μπορεί σύντομα να διευρυνθεί σε μια γενική δωρεάν χορήγηση του εμβολίου BioNTech», συμπλήρωσε ο Γερμανός ηγέτης.

Η ανακοίνωση έρχεται εν μέσω αναφορών ότι το Πεκίνο θα άρει σύντομα τις αυστηρές πολιτικές περιορισμού της πανδημίας, αν ακόμη δεν έχει υπάρξει επίσημη ανακοίνωση.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News