Κόσμος Κυριακή 30/10/2022, 22:47
ΚΟΣΜΟΣ

Ε.Ε.: Εξετάζει την ένταξη των Φρουρών της Επανάστασης στη λίστα τρομοκρατών

«Έκανα σαφές την περασμένη εβδομάδα ότι θα ξεκινήσουμε ένα άλλο πακέτο κυρώσεων», δήλωσε η Γερμανίδα υπουργός Εξωτερικών, Αναλένα Μπέρμποκ

Ε.Ε.: Εξετάζει την ένταξη των Φρουρών της Επανάστασης στη λίστα τρομοκρατών

Η Γερμανία και η Ευρωπαϊκή Ένωση εξετάζουν αν θα κατατάξουν τους Φρουρούς της Επανάστασης του Ιράν στον κατάλογο των τρομοκρατικών οργανώσεων, δήλωσε σήμερα η Γερμανίδα υπουργός Εξωτερικών Αναλένα Μπέρμποκ.

«Έκανα σαφές την περασμένη εβδομάδα ότι θα ξεκινήσουμε ένα άλλο πακέτο κυρώσεων, ότι θα εξετάσουμε πώς μπορούμε επίσης να κατατάξουμε τους Φρουρούς της Επανάστασης στον κατάλογο των τρομοκρατικών οργανώσεων», τόνισε η Μπέρμποκ σε συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό ARD.

Τα σχόλιά της έρχονται αφότου ο επικεφαλής των Φρουρών της Επανάστασης προειδοποίησε τους διαδηλωτές ότι το Σάββατο θα είναι η τελευταία μέρα που θα κατέβουν στους δρόμους, σε μια ένδειξη ότι οι δυνάμεις ασφαλείας ενδέχεται να εντείνουν την ήδη σκληρή καταστολή των εκτεταμένων ταραχών.

Το ιρανικό καθεστώς βρίσκεται εδώ και εβδομάδες αντιμέτωπο με ένα πρωτοφανές κύμα λαϊκής δυσαρέσκειας και εκτεταμένες διαδηλώσεις που προκάλεσε ο θάνατος της Μάχσα Αμίνι.

Η Γερμανία την περασμένη εβδομάδα δήλωσε ότι αυστηροποιεί τους περιορισμούς εισόδου στο Ιράν πέρα από το ήδη ανακοινωθέν πακέτο κυρώσεων της ΕΕ.

Η επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας ανέφερε επίσης ότι δεν διεξάγοντος επί του παρόντος διαπραγματεύσεις για την πυρηνική συμφωνία μεταξύ του Ιράν και της Δύσης.

Moneyreview.gr, με πληροφορίες από Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News