Κόσμος Σάββατο 29/10/2022, 18:57
ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανία: Η Ρωσία «επινόησε τρομοκρατικές επιθέσεις» μετά τις εκρήξεις στην Κριμαία

Ο προσωπάρχης του Ουκρανού προέδρου, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, κατηγόρησε τη Ρωσία για «εκβιασμό»

Ουκρανία: Η Ρωσία «επινόησε τρομοκρατικές επιθέσεις» μετά τις εκρήξεις στην Κριμαία

Ο προσωπάρχης του Ουκρανού προέδρου, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, κατηγόρησε τη Ρωσία για «εκβιασμό» και ότι «επινόησε τρομοκρατικές επιθέσεις» στο έδαφός της, μετά τις εκρήξεις στην κατεχόμενη χερσόνησο της Κριμαίας που σημειώθηκαν σήμερα.

Τα σχόλιά του ήταν μια προφανής απάντηση στις ρωσικές κατηγορίες ότι η Ουκρανία βρίσκεται πίσω από τις εκρήξεις.

Ως αποτέλεσμα των επιθέσεων, η Μόσχα ανακοίνωσε ότι αναστέλλει τη συμμετοχή της στη συμφωνία εξαγωγής αγροτικών προϊόντων από τα λιμάνια της Ουκρανίας.

Η Πρωτοβουλία της Μαύρης Θάλασσας για τα σιτηρά υπογράφηκε στις 22 Ιουλίου στην Τουρκία και έκτοτε έχουν εξαχθεί από την Ουκρανοί πολλά εκατομμύρια τόνοι σιταριού, αραβόσιτου, ηλιελαίου, βρώμης, ελαιοκράμβης και σόγιας.

Σε μια πρώτη αντίδραση, εκπρόσωπος του ΟΗΕ – ο οποίος διαμεσολάβησε για τη συμφωνία – ανέφερε ότι ο οργανισμός βρίσκεται σε επαφή με τις ρωσικές αρχές.

Η Πρωτοβουλία της Μαύρης Θάλασσας για τα σιτηρά υπογράφηκε στις 22 Ιουλίου στην Τουρκία και έκτοτε έχουν εξαχθεί από την Ουκρανοί πολλά εκατομμύρια τόνοι σιταριού, αραβόσιτου, ηλιελαίου, βρώμης, ελαιοκράμβης και σόγιας. Η συμφωνία έχει διάρκεια 120 ημερών, δηλαδή θα εκπνεύσει στα μέσα Νοεμβρίου.

Moneyreview.gr, με πληροφορίες από Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News