Κόσμος Πέμπτη 27/10/2022, 10:42
ΚΟΣΜΟΣ

Elon Musk: Επίσκεψη στο Twitter κρατώντας έναν…νιπτήρα

Elon Musk: Επίσκεψη στο Twitter κρατώντας έναν…νιπτήρα

Μόλις λίγες μέρες μένουν για να ολοκληρωθεί η εξαγορά του Twitter από τον Έλον Μασκ, ο οποίος αποφάσισε να «επισημοποιήσει» την επικείμενη είσοδό του στην εταιρεία κρατώντας έναν νιπτήρα.

Ο δισεκατομμυριούχος ανήρτησε τη φάρσα στον λογαριασμό του στο Twitter, όπου έπαιξε με τις λέξεις sink in (εμπεδώστε το) και sink (νιπτήρας), λέγοντας «Μπαίνω στα κεντρικά γραφεία του Twitter – εμπεδώστε το».

Στην επίσκεψή του, ο Μασκ διαβεβαίωσε ότι δεν θα απολύσει το 75% των εργαζομένων του Twitter, προσπαθώντας να καθησυχάσει όσους φοβούνταν για την έλευσή του. Ο δισεκατομμυριούχος, όμως, έχει προειδοποιήσει επανειλημμένως για κακή κατάσταση της οικονομίας και έχει αφήσει να εννοηθεί ότι ενδέχεται να υπάρξουν απολύσεις. Εξάλλου, το Twitter αποφάσισε να κάνει παύση στη διαδικασία προσλήψεων και απολύσεων τους τελευταίους μήνες και οι διαδικασίες αυτές αναμένεται να επανεκκινήσουν σύντομα. Η εταιρεία «οφείλει να γίνει υγιής» δήλωσε ο Μασκ τον Ιούνιο, στο πλαίσιο πιέσεων που άσκησε στην Twitter για μείωση του κόστους.

Αυτής της ιδιαίτερης επίσκεψης, για την οποία οι υπάλληλοι του Twitter ενημερώθηκαν μόλις λίγη ώρα πριν, έχουν προηγηθεί μήνες πισωγυρισμάτων από τον Μασκ σε ό,τι αφορά την εξαγορά της εταιρείας. H αρχική πρόταση εξαγοράς έναντι 44 δισ. δολαρίων ανακοινώθηκε τον Απρίλιο, ενώ στις αρχές Ιουλίου ο Μασκ ανακοίνωσε ότι υπαναχωρεί από τη συμφωνία, λέγοντας ότι αριθμός των bot και ψεύτικων λογαριασμών στην πλατφόρμα είναι πολύ μεγαλύτερος σε σχέση με αυτό που ανέμενε. Η Twitter κινήθηκε νομικά εναντίον του Μασκ, ενώ το αποτέλεσμα της δικαστικής διαμάχης ουσιαστικά υποχρεώνει τον δισεκατομμυριούχο να προχωρήσει κανονικά με την συμφωνία. Τελικά, ο Μασκ αναβίωσε την προσφορά του στις αρχές του μήνα, ενώ αναμένεται να ολοκληρώσει το deal μέχρι αύριο το βράδυ.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Elon Musk: Πώς έκανε 110 εκατ. ανθρώπους να μιλούν ελληνικά

Υπόθεση Twitter: Οι νικητές και οι χαμένοι από την «κωλοτούμπα» του Μασκ

Και ξαφνικά ο Έλον Μασκ θέλει και πάλι το Twitter – Αναβιώνει το deal των 44 δισ.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News