Κόσμος Τρίτη 29/12/2020, 18:40
ΚΟΣΜΟΣ

Covid-19: Σε ποιες χώρες εντοπίζονται οι περισσότεροι αρνητές του εμβολίου

Covid-19: Σε ποιες χώρες εντοπίζονται οι περισσότεροι αρνητές του εμβολίου

Γάλλοι, Ρώσοι και Νοτιο-Αφρικανοί εμφανίζουν τα μικρότερα ποσοστά πρόθεσης εμβολιασμού για την αντιμετώπιση της νόσου Covid-19, με μόλις έναν στους τέσσερις πολίτες της Γαλλίας να δηλώνουν ότι θα κάνουν το εμβόλιο, όπως προκύπτει από την έρευνα της Ipsos, που πραγματοποίησε σε συνεργασία με το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ(WEF).

Πέραν των Γάλλων, ιδιαίτερα δύσπιστοι εμφανίζονται οι Ρώσοι, αφού μόνο το 43% προτίθενται να κάνουν το εμβόλιο, και οι Νοτιοαφρικανοί, με αντίστοιχο ποσοστό 53%. Ακολουθεί η Ιαπωνία, με 6 στους δέκα πολίτες να εμφανίζονται πρόθυμοι να κάνουν το εμβόλιο, η Ιταλία με ποσοστό 62% και η Γερμανία(65%).

Στον αντίποδα, το 78% των Βραζιλιάνων δηλώνει ότι θα κάνει το εμβόλιο, με αντίστοιχα υψηλά ποσοστά να καταγράφονται σε Ηνωμένο Βασίλειο(77%), Αυστραλία(75%), Νότια Κορέα(75%) και Καναδά(71%).

Στην Κίνα, τη χώρα όπου πριν από έναν περίπου χρόνο έντοπίσθηκε για πρώτη φορά ο κορωνοϊός, οι Κινέζοι δηλώνουν σε ποσοστό 80% ότι θέλουν να κάνουν το εμβόλιο.

Να σημειωθεί ότι οι ΗΠΑ, όπου έχει επίσης ξεκινήσει η γιγαντιαία επιχείρηση εμβολιασμού του πληθυσμού, αποτελούν τη μοναδική χώρα όπου η πρόθεση να εμβολιαστεί κανείς αυξήθηκε στο 69% σήμερα, από 64% τον Οκτώβριο.

Μεταξύ των 15 χωρών που συμμετείχαν στην έρευνα, ως κυριότερος λόγος δυσπιστίας απέναντι στο εμβόλιο αναφέρεται ο φόβος για παρενέργειες(80% στη Νότια Κορέα, 76% στην Ιαπωνία, 72% στη Γαλλία). Ακολουθούν οι αμφιβολίες για την αποτελεσματικότητά του.

moneyreview.gr με πληροφορίες από France bleu

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News