Κόσμος Τρίτη 29/12/2020, 15:57
ΚΟΣΜΟΣ

Κροατία: Ένα κορίτσι νεκρό και πολλοί τραυματίες από τα 6,4 Ρίχτερ

Κροατία: Ένα κορίτσι νεκρό και πολλοί τραυματίες από τα 6,4 Ρίχτερ

Ένα νεκρό κορίτσι, πολλοί τραυματίες και καταστροφές σε κτίρια είναι μέχρι στιγμής ο απολογισμός από τον σεισμό μεγέθους 6,4 Ρίχτερ που έπληξε την κεντρική Κροατία. 

Τηλεοπτικά πλάνα από ΜΜΕ της χώρας δείχνουν διασώστες να έχουν σπεύσει στα συντρίμμια κατεστραμμένων κτιρίων και να προσπαθούν να απεγκλωβίσουν ανθρώπους, ενώ στις πληγείσες περιοχές εστάλησαν και δυνάμεις του στρατού.

Σύμφωνα με το γερμανικό κέντρο γεωπιστημονικών ερευνών GFZ ο σεισμός είχε εστιακό βάθος 10 χλμ. και το επίκεντρό του εντοπίστηκε στην πόλη Πετρίνια, 50 χλμ. νότια του Ζάγκρεμπ. Όπως ανέφερε αξιωματούχος, πολλοί άνθρωποι τραυματίστηκαν στην Πετρίνια και στην πόλη Σίσακ.

Ο πρωθυπουργός της χώρας Αντρέι Πλένκοβιτς, ο οποίος έσπευσε στην Πετρίνια, δήλωσε: «Έχουμε πληροφορίες ότι ένα κορίτσι σκοτώθηκε. Δεν έχουμε άλλες πληροφορίες για θύματα. Ο στρατός είναι εδώ για να βοηθήσει. Θα πρέπει να απομακρύνουμε μερικούς ανθρώπους από την Πετρίνια, γιατί δεν είναι ασφαλές να είμαστε εδώ».

Επικαλούμενο αξιωματούχο της πόλης το κανάλι Ν1 μετέδωσε πως ένα 12χρονο παιδί έχασε τη ζωή του χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Το πρακτορείο ειδήσεων STA της Σλοβενίας μετέδωσε πως ο σταθμός πυρηνικής ενέργειας στο Κέρσκο που απέχει 100 χλμ. από το επίκεντρο του σεισμού έκλεισε για προληπτικούς λόγους.

Επικοινωνία Ν. Δένδια με τον ΥΠΕΞ της Κροατίας

Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον ομόλογό του της Κροατίας στον οποίο εξέφρασε την αλληλεγγύη του και την ετοιμότητα της Ελλάδας να παράσχει βοήθεια.

«Επικοινώνησα με τον ομόλογό μου της Κροατίας προκειμένου να εκφράσω την αλληλεγγύη και τη συμπαράσταση στο λαό της χώρας που δοκιμάζεται από τον σεισμό, καθώς και την ετοιμότητα της Ελλάδας να παράσχει βοήθεια» έγραψε ο κ. Δένδιας σε ανάρτησή του στο Twitter.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News