Κόσμος Τρίτη 18/10/2022, 21:46
ΚΟΣΜΟΣ

Αναθέρμανση σχέσεων Μπερλουσκόνι – Πούτιν και 20 μπουκάλια βότκα

Αναθέρμανση σχέσεων Μπερλουσκόνι – Πούτιν και 20 μπουκάλια βότκα

Ο Μπερλουσκόνι δήλωσε σήμερα ότι αποκατέστησε τις σχέσεις του με τον Πούτιν, ο οποίος του έστειλε 20 μπουκάλια βότκα για τα γενέθλιά του σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το ΑΠΕ, η εφημερίδα ανήρτησε στον ιστότοπό της ηχογράφηση του πρακτορείου ειδήσεων Lapresse, στην οποία ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι συνομιλεί με βουλευτές του κόμματός του, Φόρτσα Ιτάλια, και αναφέρεται σε αναθέρμανση των σχέσεών του με τον Βλαντίμιρ Πούτιν.

Πιο αναλυτικά, στην ηχογράφηση ο Καβαλιέρε ακούγεται να λέει: «Βρισκόμαστε ήδη σε πόλεμο, διότι παρέχουμε χρήματα και όπλα στην Ουκρανία. Δεν μπορώ να πω τη γνώμη μου, διότι αν φτάσει στον Τύπο θα γίνει χαμός, αλλά είμαι πάρα πολύ ανήσυχος. Αποκατέστησα τις σχέσεις με τον πρόεδρο Πούτιν: για τα γενέθλιά μου, θέλησε να μου στείλει 20 μπουκάλια βότκα μαζί με μια γλυκύτατη επιστολή. Εγώ του απάντησα με μπουκάλια κρασιού Λαμπρούσκο και μια εξίσου γλυκιά επιστολή».

Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι γιόρτασε τα 86α γενέθλιά του στις 29 Σεπτεμβρίου. Αυτές οι δηλώσεις του — τις οποίες το κόμμα Φόρτσα Ιτάλια χαρακτήρισε νωρίτερα «γεγονός του παρελθόντος» — σύμφωνα με πολιτικούς αναλυτές, μπορεί να δημιουργήσουν νέα προβλήματα στη συγκρότηση του νέου κυβερνητικού σχήματος από την Τζόρτζια Μελόνι.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News