Κόσμος Σάββατο 15/10/2022, 19:23
ΚΟΣΜΟΣ

Νορβηγία: Σύλληψη Ρώσου γιατί πετούσε drone εν μέσω αυξημένων μέτρων ασφαλείας

Νορβηγία: Σύλληψη Ρώσου γιατί πετούσε drone εν μέσω αυξημένων μέτρων ασφαλείας

Η αστυνομία της Νορβηγίας συνέλαβε έναν Ρώσο στο αεροδρόμιο της αρκτικής πόλης Tromsoe ο οποίος πετούσε ένα drone, ανέφεραν το Σάββατο.

Πρόκειται για τη δεύτερη σύλληψη τέτοιου τύπου αυτή την εβδομάδα με την αστυνομία της χώρας να κατάσχει μεγάλη ποσότητα φωτογραφικού εξοπλισμού, συμπεριλαμβανομένου ενός drone και πολλών καρτών μνήμης, κατά τη σύλληψη της Παρασκευής του 51χρονου, ο οποίος είχε παραδεχτεί ότι πετούσε drone στη Νορβηγία, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Οι νόμοι περί κυρώσεων απαγορεύουν σε ρωσικές εταιρείες ή πολίτες να εκμεταλλεύονται αεροσκάφη στη Νορβηγία.

«Μεταξύ του κατασχεθέντος υλικού που εξετάσαμε, είδαμε φωτογραφίες από το αεροδρόμιο στο Kirkenes και φωτογραφίες από το ελικόπτερο Bell των αμυντικών δυνάμεων», δήλωσε ο αστυνομικός εισαγγελέας Τζέικομπ Μπεργκ, ο οποίος πρόσθεσε ότι έχει εμπλακεί και η Νορβηγική Αστυνομική Υπηρεσία Ασφαλείας (PST) στην υπόθεση, αναφέρει το Reuters.

Ο κατηγορούμενος είπε στην αστυνομία ότι εισήλθε στη Νορβηγία μέσω του βόρειου συνοριακού σημείου Storskog την Πέμπτη και κατευθυνόταν προς το αρκτικό αρχιπέλαγος Svalbard.

Η Νορβηγία αύξησε τα επίπεδα εγρήγορσής της μετά από μια σειρά από παρατηρήσεις drone κοντά στην υποδομή πετρελαίου και φυσικού αερίου της τις τελευταίες εβδομάδες και ως απάντηση στις διαρροές στις 26 Σεπτεμβρίου στον αγωγό φυσικού αερίου Nord Stream στη Βαλτική Θάλασσα.

Η χώρα είναι πλέον ο μεγαλύτερος προμηθευτής φυσικού αερίου της Ευρώπης μετά από μια απότομη μείωση των ροών από τη Ρωσία.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News