Κόσμος Σάββατο 15/10/2022, 18:40
ΚΟΣΜΟΣ

Υπέρ μιας «διευρυμένης» Ευρώπης ο Σολτς

Υπέρ μιας «διευρυμένης» Ευρώπης ο Σολτς

Ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς τάχθηκε σήμερα υπέρ μιας «διευρυμένης» Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία θα μπορεί να σηκώσει το βάρος της θέσης της στις παγκόσμιες εξελίξεις και τόνισε για μία ακόμη φορά ότι η ρωσική επίθεση στην Ουκρανία καθιστά ακόμη πιο επείγουσα την ένταξη των Δυτικών Βαλκανίων στην ΕΕ.

«Μια Ευρώπη 27, 30, 36 κρατών, με περισσότερους από 500 εκατομμύρια ελεύθερους και ισότιμους πολίτες, θα μπορεί να σηκώσει το βάρος της στον κόσμο ακόμη πιο ισχυρά», δήλωσε ο κ. Σολτς, μιλώντας νωρίτερα σήμερα στο Συνέδριο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος που πραγματοποιείται στο Βερολίνο και δήλωσε απολύτως προσηλωμένος στην υπόθεση της διεύρυνσης της ΕΕ.

«Το να συνεχίσει η ΕΕ να μεγαλώνει προς τα ανατολικά είναι προς όφελος όλων μας. Είναι βεβαίως αυτονόητο ότι οι χώρες πρέπει να πληρούν τα κριτήρια. Εμείς θα τις στηρίξουμε όσο μπορούμε», υπογράμμισε και υπενθύμισε ότι τον περασμένο Ιούνιο το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο αποφάσισε να δώσει καθεστώς υποψηφίων προς ένταξη χωρών στην Ουκρανία και στην Μολδαβία.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ ο καγκελάριος δήλωσε ακόμη ότι «σήμερα που η Ρωσία προσπαθεί να αλλάξει δια της βίας τα όρια μεταξύ ελευθερίας και αυταρχισμού, είμαστε οι άνθρωποι της Ευρώπης και η φωνή μας θα πρέπει να ακουστεί σε όλη την Ευρώπη, από τη Μεσόγειο μέχρι τη Βόρεια Θάλασσα, από τη Λισαβόνα μέχρι την Τιφλίδα και πιο πέρα, πρέπει να θέσουμε από κοινού τα θεμέλια για μια ελεύθερη, ασφαλή και δημοκρατική Ευρώπη ώστε να είμαστε σε θέση να προστατεύσουμε τις ευρωπαϊκές αξίες μας, τόσο εντός όσο και εκτός Ευρώπης».

«Η Ευρώπη είναι το μέλλον μας και αυτό το μέλλον πρέπει να το οικοδομήσουμε με τόλμη», πρόσθεσε ο κ. Σολτς.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News