Κόσμος Σάββατο 15/10/2022, 12:38
ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: 40 οι νεκροί από την έκρηξη σε ορυχείο – Έτοιμη να παράσχει συνδρομή η Ελλάδα

Τουρκία: 40 οι νεκροί από την έκρηξη σε ορυχείο – Έτοιμη να παράσχει συνδρομή η Ελλάδα

Σε 40 ανέρχονται, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό, οι νεκροί από την έκρηξη που σημειώθηκε χθες, Παρασκευή, στο ανθρακωρυχείο της πόλης Αμάσρα, στις ακτές της Μαύρης Θάλασσας, στην Τουρκία.

Τα σωστικά συνεργεία συνέχιζαν το πρωί τις προσπάθειες για να απεγκλωβίσουν εργάτες που παραμένουν παγιδευμένοι στις στοές του ορυχείου, ενώ τον τόπο του δυστυχήματος αναμένεται να επισκεφθεί σήμερα ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Μητσοτάκης: Η Ελλάδα έτοιμη να στείλει βοήθεια

Τη λύπη του για την έκρηξη στο ορυχείο εξέφρασε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σε ανάρτησή του, ανέφερε ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη να στείλει άμεσα βοήθεια, για να συνδράμει στην αναζήτηση για επιζώντες.

Την ετοιμότητα της Ελλάδας να παράσχει κάθε δυνατή συνδρομή προς τις τουρκικές αρχές εξέφρασε και ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης, Χρήστος Στυλιανίδης, σε επικοινωνία που είχε με τον πρέσβη της Τουρκίας στη χώρα μας, Μπουράκ Οζουγκέργκιν, σε συνεννόηση και κατόπιν σχετικών οδηγιών του πρωθυπουργού. 

Ο κ. Στυλιανίδης εξέφρασε συλλυπητήρια προς τον πρέσβη της Τουρκίας για το πολύνεκρο δυστύχημα και την αμέριστη συμπαράσταση των ελληνικών αρχών προς τους συγγενείς των θυμάτων, ενώ ευχήθηκε να τελειώσει αίσια και σύντομα η δοκιμασία αυτή για τους εγκλωβισμένους ανθρακωρύχους. «Η Ελλάδα είναι έτοιμη να βοηθήσει με κάθε μέσο», συμπλήρωσε ο υπουργός.

Πήγή: kathimerini.gr 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News