Κόσμος Πέμπτη 13/10/2022, 09:36
ΚΟΣΜΟΣ

Άλεξ Τζόουνς: Αντιμέτωπος με πρόστιμο 1 δισ. δολαρίων ο οπαδός του Τραμπ

Άλεξ Τζόουνς: Αντιμέτωπος με πρόστιμο 1 δισ. δολαρίων ο οπαδός του Τραμπ

Bαρύτατο τίμημα για τις συκοφαντίες του καλείται να καταβάλει ο ακροδεξιός συνωμοσιολόγος Άλεξ Τζόουνς στις οικογένειες του Σάντι Χουκ, της διαβόητης τραγωδίας με πυροβολισμούς σε σχολείο που έλαβε χώρα το 2012.

Ο οπαδός του Ντόναλντ Τραμπ καλείται να πληρώσει ποσό που φτάνει το 1 δισ. δολάρια (συγκεκριμένα 965 εκατ. δολάρια) στις οικογένειες των θυμάτων επειδή είχε ισχυριστεί ότι όλοι τους ήταν «ηθοποιοί» και ότι η τραγωδία με τους πυροβολισμούς ήταν «στημένη» για να «πάρει η αμερικανική κυβέρνηση τα όπλα από τους πολίτες».

Την ποινή την αποφάσισε δικαστήριο στο Κονέκτικατ, αφού επί τρεις εβδομάδες ακούγονταν μαρτυρίες, και επιβάλλεται τόσο στον ίδιο τον Άλεξ Τζόουνς όσο και στην εταιρεία του, Free Speech System, την ιδιοκτήτρια της ακροδεξιάς ιστοσελίδας Infowars. Σημειώνεται ότι η εταιρεία του έχει χρεοκοπήσει.

Η δίκη του Κονέκτικατ περιελάμβανε μαρτυρίες από γονείς και αδέλφια των θυμάτων, που μίλησαν για το πώς απειλούνταν και παρενοχλούνταν επί χρόνια από ανθρώπους που πίστευαν τα ψέματα που ειπώθηκαν στην εκπομπή του Τζόουνς.

Το πρόστιμο επιβλήθηκε έπειτα από μήνυση που κατέθεσαν οι συγγενείς πέντε παιδιών και τριών εκπαιδευτικών που σκοτώθηκαν στη μαζική επίθεση, καθώς και ένας πράκτορας του FBI που ήταν από τους πρώτους που ανταποκρίθηκαν στο σημείο. 

Μετά το άκουσμα της απόφασης, με τη δίκη να μεταδίδεται ζωντανά, ο «προφήτης της παράνοιας» είπε ότι θα καταθέσει έφεση. «Πολεμάμε με τον Γολιάθ», ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Σημειώνεται ότι και τον Αύγουστο ο Τζόουνς είχε καταδικαστεί από δικαστήριο στο Τέξας να καταβάλει 49 εκατ. δολαρίων σε δύο γονείς που είχαν χάσει τα παιδιά τους στο Σάντι Χουκ.

Πηγή: kathimerini.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News
TAGS