Κόσμος Σάββατο 8/10/2022, 12:58
ΚΟΣΜΟΣ

Το παράξενο δώρο που πήρε ο Πούτιν για τα 70α γενέθλιά του 

Το παράξενο δώρο που πήρε ο Πούτιν για τα 70α γενέθλιά του 

Χθες Παρασκευή ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν είχε γενέθλια. Ο άνθρωπος που ηγείται της Ρωσίας για περισσότερο από δύο δεκαετίες είτε ως πρωθυπουργός, είτε ως πρόεδρος είχε κανονίσει συνάντηση με κάποιους ηγέτες πρώην σοβιετικών κρατών στη γενέτειρά του στην Αγία Πετρούπολη.

Ως είθισται οι προσκεκλημένοι θέλοντας να τιμήσουν τον Ρώσο ηγέτη, του έκαναν δώρα με αφορμή τα γενέθλιά του, τα οποία δεν στερούνταν φαντασίας.

Για παράδειγμα ο πρόεδρος του Τατζικιστάν, Ιμομάλι Ραχμόν του δώρισε δύο λόφους από πεπόνια και καρπούζια.

Όμως το μεγαλύτερο δώρο με την κυριολεξία της λέξης το έκανε ο πρόεδρος της Λευκορωσίας κι αυτό ήταν ένα τρακτέρ.

Ο Αλεξάντερ Λουκασένκο, ο αυτοαποκαλούμενος «τελευταίος δικτάτορας» της Ευρώπης, ο οποίος βρίσκεται στην εξουσία για περισσότερα χρόνια από τον Βλαντίρ Πούτιν (από το 1994), έφθασε στην Αγία Πετρούπολη με μια δωροεπιταγή για το τρακτέρ το οποίο κατασκευάζεται το τρακτέρ.

Όπως αναφέρει το BBC, η εταιρεία παραγωγής Minsk Tractor Works αποτελεί τη ναυαρχίδα της βιομηχανίας της Λευκορωσίας.

Πάντως η επιλογή του εν λόγω δώρου δεν είναι εντελώς άστοχη, από τη στιγμή που ο Ρώσος ηγέτης έχει θεαθεί πολλές φορές σε τρακτέρ.  

Το παράξενο δώρο που πήρε ο Πούτιν για τα 70α γενέθλιά του -1

Μαζί με τα δώρα όμως υπήρχαν και τα επαινετικά λόγια για τη «μεταμόρφωση της εικόνας της Ρωσίας, την ενίσχυση της κυριαρχίας και της αμυντικής της ικανότητας και την προστασία των εθνικών της συμφερόντων», σύμφωνα τον ηγέτη της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, Πατριάρχη Κύριλλο.

Ως τον νούμερο ένα πατριώτη στον κόσμο τον χαρακτήρισε ο ισχυρός άνδρας της Τετσενίας που απολαμβάνει τη στήριξη της Μόσχας, Ραμζάν Καντίροφ.

Από τη μεριά του ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν αν και δεν παραβρέθηκε στην Αγία Πετρούπολη τον συνεχάρη για τη «συντριβή των προκλήσεων και των απειλών των ΗΠΑ».

moneyreview.gr με πληροφορίες από BBC

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News