Κόσμος Παρασκευή 7/10/2022, 21:45
ΚΟΣΜΟΣ

Πούτιν: Ποιοι ηγέτες έστειλαν ευχές για τα γενέθλια του Ρώσου προέδρου

Πούτιν: Ποιοι ηγέτες έστειλαν ευχές για τα γενέθλια του Ρώσου προέδρου

Εν καιρώ πολέμου, αντιμέτωπος με την μεγαλύτερη αμφισβήτηση της εξουσίας του από τότε που ηγείται της χώρας του, με την εισβολή στην Ουκρανία να έχει προκαλέσει την οξύτερη αντιπαράθεση Ανατολής-Δύσης από το 1962 και την κρίση των πυραύλων στην Κούβα, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Βλαντιμίροβιτς Πούτιν γιορτάζει σήμερα τα 70ά του γενέθλια.

Στα γενέθλιά του, ο Πούτιν θα συμμετάσχει σε άτυπη συνάντηση κορυφής της Κοινοπολιτείας Ανεξαρτήτων Κρατών στην Αγία Πετρούπολη, την κάποτε αυτοκρατορική πρωτεύουσα, σε μια εκδήλωση που σχεδιάστηκε για να δείξει ότι ο Πούτιν δεν είναι απομονωμένος, παρά τις ευρείες επικρίσεις για τον πόλεμο στην Ουκρανία – πολλοί ευχήθηκαν για την υγεία του Πούτιν από το εσωτερικό και το εξωτερικό, μετέδωσε το Γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων dpa, αναμεταδίδοντας τηλεγράφημα του ρωσικού πρακτορείου ειδήσεων TASS.

Ο πατριάρχης Κύριλλος παρακίνησε το ποίμνιο και τον κλήρο να αφιερώσουν δύο ημέρες προσευχής υπέρ υγείας και μακροημέρευσης του πλέον μακροημερεύοντα ηγέτη της Ρωσίας μετά τον Ιωσήφ Στάλιν. «Ο Θεός σας τοποθέτησε στην εξουσία», διαπιστώνει στο μήνυμά του ο πατριάρχης που επαινεί τον ρώσο πρόεδρο για «την μεταμόρφωση της εικόνας της Ρωσίας, την ενίσχυση της κυριαρχίας της και των αμυντικών της ικανοτήτων, την υπεράσπιση των εθνικών συμφερόντων»…

Ευχές έστειλαν ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο, ο πρόεδρος του Τατζικιστάν Ιμομάλι Ραχμόν και ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν.

Ο Κιμ τόνισε πως ο Πούτιν «σημείωσε επιτεύγματα στην υλοποίηση του μεγάλου στρατηγικού στόχου για την οικοδόμηση μιας ισχυρής Ρωσίας μέσω των ενεργητικών σας δραστηριοτήτων, αναλαμβάνοντας τη βαριά ευθύνη του αρχηγού κράτους για πολλά χρόνια», ανέφερε το TASS.

Σημείωσε επίσης ότι ο Πούτιν «απολαμβάνει μεγάλο σεβασμό και υποστήριξη από τις πλατιές μάζες του κόσμου».

Ο Τσετσένος ηγέτης Ραμζάν Καντίροφ έστειλε θερμό χαιρετισμό μέσω βίντεο, σημειώνοντας ότι ο Πούτιν διαδραμάτισε για πολλά χρόνια ρόλο στην Τσετσενία και βοήθησε στην απελευθέρωση της περιοχής από την τρομοκρατία.

Ο πρόεδρος της Κρατικής Δούμας Βιάτσεσλαβ Βολοντίν έγραψε ως ευχή στον Ρώσο πρόεδρο: «Όσο υπάρχει ο Πούτιν, θα υπάρχει και η Ρωσία».

 

Πηγή: dpa

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News