Κόσμος Παρασκευή 7/10/2022, 21:26
ΚΟΣΜΟΣ

Φάουτσι: Προειδοποίηση για νέα πιο επικίνδυνη μετάλλαξη του κορωνοϊού

Φάουτσι: Προειδοποίηση για νέα πιο επικίνδυνη μετάλλαξη του κορωνοϊού

Προειδοποίηση στους Αμερικανούς να μην εκπλαγούν αν μια νέα, πιο επικίνδυνη μετάλλαξη του κορωνοϊού κάνει την εμφάνισή της αυτόν τον χειμώνα, απηύθυνε ο Δρ Άντονι Φάουτσι.

«Είναι πολύ πιθανό να έχουμε μια ακόμα μετάλλαξη που θα εμφανιστεί, η οποία δεν θα περιορίζεται από την ανοσολογική απόκριση που έχουμε λάβει από μόλυνση ή από τον εμβολιασμό», διαμήνυσε ο Φάουτσι σε εκδήλωση του USC Annenberg Center for Health Journalism.

Στατιστικά, οι τάσεις της πανδημίας, όπως οι νοσηλείες και οι θάνατοι, είναι προς το παρόν πτωτικές σε εθνικό επίπεδο: ο μέσος όρος των νέων θανάτων από Covid στις ΗΠΑ είναι 323 από την Τετάρτη, για παράδειγμα. Αυτό είναι πολύ χαμηλότερο από 1.000 έως 2.500 στη χώρα τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο, σύμφωνα με στοιχεία από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων.

Ο Φάουτσι προέτρεψε τους Αμερικανούς να μην χαλαρώσουν γιατί υπάρχει πάντα ένας «κίνδυνος αύξησης» των νοσηλειών τους χειμερινούς μήνες. «Φαίνεται ότι προχωράμε προς τη σωστή κατεύθυνση. Ωστόσο, νομίζω ότι θα ήταν κάπωςανεύθυνο να πούμε ξαφνικά: Έχουμε τελειώσει πλήρως με την πανδημία», είπε χαρακτηριστικά. 

Ο Φάουτσι επικαλέστηκε το καλοκαίρι του 2021, όταν οι ΗΠΑ είχαν επίσης χαμηλά νούμερα όσον αφορά στις νοσηλείες και τους θανάτους, όταν εμφανίστηκε τελικά η μετάλλαξη Όμικρον και προκάλεσε αύξηση ρεκόρ στα κρούσματα τον περασμένο χειμώνα.

Από τότε, πολλαπλές υποπαραλλαγές της Όμικρον εξαπλώθηκαν και έγιναν κυρίαρχες στις ΗΠΑ

«Δεν θα πρέπει να εκπλαγούμε εάν μια άλλη νέα, πιο μεταδοτική παραλλαγή εμφανιστεί αυτό το χειμώνα», υπογράμμισε ο Φάουτσι. 

 

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNBC

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News