Κόσμος Τετάρτη 5/10/2022, 17:55
ΚΟΣΜΟΣ

Πούτιν: Yπέγραψε διάταγμα για «διορθώσεις» στις οδηγίες επιστράτευσης

Πούτιν: Yπέγραψε διάταγμα για «διορθώσεις» στις οδηγίες επιστράτευσης

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε ότι υπέγραψε διάταγμα που επιφέρει «διορθώσεις» στις οδηγίες για την μερική επιστράτευση την οποία ανακοίνωσε στις 21 Σεπτεμβρίου.

Μιλώντας σε συνάντηση που είχε με δασκάλους η οποία μεταδόθηκε από την κρατική τηλεόραση, ο Πούτιν είπε το διάταγμα αυτό θα αναβάλει την επιστράτευση για πρόσθετες κατηγορίες φοιτητών, συμπεριλαμβανομένων και αυτών που φοιτούν σε αναγνωρισμένα ιδιωτικά πανεπιστήμια και ορισμένων μεταπτυχιακών φοιτητών.

H Ρωσία έχει «μεγάλο σεβασμό» για τον ουκρανικό λαό

Επιπλέον, ο Πούτιν ότι η Ρωσία έχει «μεγάλο σεβασμό» για τον ουκρανικό λαό, παρά την «τρέχουσα κατάσταση», όπως τη χαρακτήρισε.

Αναφερόμενος στις τέσσερις ελεγχόμενες από την Ρωσία περιοχές της Ουκρανίας τις οποίες ανακήρυξε την Παρασκευή ως έδαφος της Ρωσίας, ο Πούτιν είπε ότι αναμένει η κατάσταση εκεί «να σταθεροποιηθεί».

Σημειώνεται ότι ο Ουκρανός προεδρικός σύμβουλος Μιχαΐλο Ποντολιάκ δήλωσε νωρίτερα πως οποιαδήποτε «ρωσικά αντικείμενα» στα κατεχόμενα ουκρανικά εδάφη είναι νόμιμοι στρατιωτικοί στόχοι και η αντεπίθεση της Ουκρανίας είναι μέρος ενός αμυντικού πολέμου.

«Οποιαδήποτε αντεπίθεση και τερματισμός της κατοχής εδαφών εμπίπτει στην έννοια του αμυντικού πολέμου. Αυτό είναι ένα απόλυτο αξίωμα τόσο για την ηγεσία της Ουκρανίας όσο και για τους συμμάχους μας», συμπλήρωσε.

Διαβάστε επίσης:

Τι θα γίνει αν ο Πούτιν επιτεθεί με πυρηνικά στην Ουκρανία;

Πούτιν: Ανακοίνωσε την προσάρτηση περιοχών της Ουκρανίας – Αντιδρά η ΕΕ

Επιστράτευση Πούτιν: Πέντε ερωτήματα για την παράτολμη απόφαση

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News