Κόσμος Δευτέρα 28/12/2020, 14:21
ΚΟΣΜΟΣ

Brexit: Aκόμη ένα βήμα πριν από την οριστική εφαρμογή της συμφωνίας

Brexit: Aκόμη ένα βήμα πριν από την οριστική εφαρμογή της συμφωνίας

Οι εκπρόσωποι των χωρών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης ενέκριναν σήμερα την προσωρινή εφαρμογή, από την 1η Ιανουαρίου, της συμφωνίας που θα διέπει τις σχέσεις Βρετανίας και Ε.Ε. στη μετα-Βrexit εποχή.

«Οι πρεσβευτές (των 27) ενέκριναν ομόφωνα την προσωρινή εφαρμογή από την 1η Ιανουαρίου 2021 της συμφωνίας εμπορίου και συνεργασίας ανάμεσα στην Ε.Ε. και στο Ηνωμένο Βασίλειο» ανέφερε σε ανάρτησή του στο Twitter ο Σεμπάστιαν Φίσερ, εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης, που ασκεί την κυλιόμενη προεδρία της Ε.Ε. Η ψηφοφορία στο βρετανικό κοινοβούλιο για τη συμφωνία θα διεξαχθεί την Τετάρτη. Το «πράσινο φως» από τους ειδικούς απεσταλμένους της Ε.Ε. ανοίγει το δρόμο για την επίσημη έγκριση από τις κυβερνήσεις των 27 χωρών-μελών και την ψηφοφορία της Βουλής των Αντιπροσώπων στα τέλη Δεκεμβρίου.

Η «ετυμηγορία» του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου αναμένεται κατά τους δύο πρώτους μήνες του 2021, καθώς έκρινε ότι χρειάζεται περισσότερο χρόνο για τη μελέτη του κειμένου. Η συμφωνία Ηνωμένου Βασιλείου-Ε.Ε. αναμένεται να τεθεί σε προσωρινή ισχύ μόλις εκπνεύσει η μεταβατική περίοδος του Brexit, την Πέμπτη.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Βloomberg

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News