Κόσμος Πέμπτη 22/09/2022, 17:31
ΚΟΣΜΟΣ

Μακρόν προς επιχειρήσεις: Μην υπογράψετε τα «τρελά» συμβόλαια ηλεκτρικής ενέργειας

Μακρόν προς επιχειρήσεις: Μην υπογράψετε τα «τρελά» συμβόλαια ηλεκτρικής ενέργειας

Έκκληση να καθυστερήσουν την υπογραφή νέων συμφωνιών ρεύματος με «τρελές τιμές» απηύθυνε ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν προς τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, καθώς η κυβέρνηση εντείνει τις προσπάθειες για αποκλιμάκωση των πιέσεων στην ενεργειακή αγορά.

«Μην τις υπογράψετε σήμερα», τόνισε ο Μακρόν μέσω συνέντευξης που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο BFM. «Είμαστε εν μέσω διαδικασιών για επαναδιαπραγμάτευση της τιμής ηλεκτρικού ρεύματος και φυσικού αερίου, ώστε να κάνουμε τις αγορές να ξαναλειτουργήσουν», δήλωσε ο ίδιος.

Ο Γάλλος πρόεδρος συμπλήρωσε επίσης ότι μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα τεθεί και πλαίσιο στην Ευρώπη σε συνεργασία με τις ΗΠΑ και αλλού, ώστε να επιστρέψουν οι τιμές σε πιο λογικά επίπεδα και να υπάρχουν καλύτερες προβλέψεις σε ό,τι αφορά τις διακυμάνσεις των τιμών.

Επίσης, διαβεβαίωσε ότι νοικοκυριά και επιχειρήσεις θα μπορέσουν να αντεπεξέλθουν στις απαιτήσεις του χειμώνα χωρίς να υπάρξουν υποχρεωτικοί περιορισμοί, υπό την προϋπόθεση ότι όλοι θα παίξουν το ρόλο τους μειώνοντας την κατανάλωση. «Δεν υπάρχει ανάγκη για πανικό», τόνισε ο ίδιος.

Σημειώνεται πως η Γαλλία θα συνεχίσει να εξάγει φυσικό αέριο προς τις γειτονικές, το οποίο προέρχεται ιδίως από τη Νορβηγία. Παράλληλα, η χώρα «θα εισάγει ηλεκτρικό ρεύμα, διότι αντιμετωπίζουμε δυσκολίες, αυτή τη στιγμή παράγουμε λιγότερο σε σχέση με αυτό που θα έπρεπε», τόνισε ο Γάλλος πρόεδρος.   

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Διαβάστε επίσης:

Ενώνουν δυνάμεις Γαλλία και Γερμανία: Ανταλλαγή ενέργειας εφόσον χρειαστεί

Ηλεκτρικό ρεύμα: Ποιο είναι το χαμηλότερο τιμολόγιο μετά την επιδότηση

Pricefox: Πόσο θα κοστίσει φέτος η θέρμανση ανάλογα με το μέσο

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News