Κόσμος Τετάρτη 21/09/2022, 21:49
ΚΟΣΜΟΣ

Μπορέλ: Νέες κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας θα συζητήσουν οι ΥΠΕΞ στην έκτακτη σύνοδό τους

Μπορέλ: Νέες κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας θα συζητήσουν οι ΥΠΕΞ στην έκτακτη σύνοδό τους

Τη συνεχιζόμενη στρατιωτική υποστήριξη προς την Ουκρανία αλλά και την επιβολή νέων κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας αναμένεται να συζητήσουν τα ξημερώματα της Πέμπτης (ώρα Ελλάδας) οι υπουργοί Εξωτερικών των χωρών της ΕΕ, που θα συνεδριάσουν εκτάκτως στη Νέα Υόρκη, ανακοίνωσε ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής εξωτερικής πολιτικής Ζοζέπ Μπορέλ.

Ο Μπορέλ είπε ότι η ανακοίνωση του Πούτιν -η οποία περιελάμβανε κινήσεις για προσάρτηση ουκρανικών εδαφών και απειλή χρήσης πυρηνικών όπλων για την υπεράσπιση της Ρωσίας- έδειξε πανικό και απόγνωση.

«Οι υπουργοί πρέπει να συζητήσουν αυτήν την απειλή, να επαναλάβουν τη συνεχιζόμενη υποστήριξη στην Ουκρανία και να ειδοποιήσουν τη διεθνή κοινότητα για την απαράδεκτη κατάσταση στην οποία μας βάζει όλους ο Πούτιν», είπε ο Μπορέλ στους δημοσιογράφους.

Είπε ότι οι υπουργοί θα συζητήσουν τη συνέχιση της στρατιωτικής υποστήριξης προς την Ουκρανία και περαιτέρω πιθανές κυρώσεις στη Ρωσία.

«Είναι σαφές ότι η Ρωσία θέλει να καταστρέψει την Ουκρανία», είπε ο Μπορέλ. «Δεν θα τρομοκρατηθούμε».

Ο Μπορέλ είπε ότι ενώ η ΕΕ στηρίζει την Ουκρανία, «δεν συμμετέχει στον πόλεμο». Είπε ότι δεν σκοπεύει να συναντήσει τον υπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ, ενώ βρίσκονται και οι δύο στη Νέα Υόρκη αυτή την εβδομάδα.

moneyreview.gr με πληροφορίες από reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News