Κόσμος Τετάρτη 21/09/2022, 20:59
ΚΟΣΜΟΣ

Έκτακτη σύσκεψη των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ για την Ουκρανία

Έκτακτη σύσκεψη των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ για την Ουκρανία

Οι υπουργοί Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα πραγματοποιήσουν έκτακτη συνεδρίαση αργότερα την Τετάρτη, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές.

Θέμα της σύσκεψης των Ευρωπαίων υπουργών Εξωτερικών, που βρίσκονται στη Νέα Υόρκη για την ετήσια συγκέντρωση των παγκόσμιων ηγετών στα Ηνωμένα Έθνη είναι οι εξελίξεις στον πόλεμο Ρωσίας – Ουκρανίας, μετά την κήρυξη επιστράτευσης από τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Νωρίτερα ο Πούτιν δήλωσε ότι η χώρα του δεν πρόκειται να απολέσει την κυριαρχία της και δεν θα υποκύψει σε «εκβιασμό και εκφοβισμό».

Αρκετές ώρες μετά την κήρυξη μερικής επιστράτευσης για την ενίσχυση της «ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης» στην Ουκρανία -όπως χαρακτηρίζει η Μόσχα την εισβολή της Ρωσίας στη γειτονική της χώρα- ο Πούτιν επαίνεσε τον ρωσικό στρατό που, όπως είπε, αγωνίζεται για να σώσει ανθρώπους στην περιοχή του Ντονμπάς.

Ο Πούτιν κήρυξε νωρίτερα την πρώτη επιστράτευση στη Ρωσία μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, προειδοποιώντας τη Δύση ότι, αν συνεχίσει τον «πυρηνικό εκβιασμό» της, η Μόσχα θα απαντήσει με την ισχύ του τεράστιου οπλοστασίου της.

moneyreview.gr με πληροφορίες από kathimerini.gr και reuters.com

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News