Κόσμος Δευτέρα 19/09/2022, 16:30
ΚΟΣΜΟΣ

«Μπλόκο» σε Ρώσους τουρίστες από τέσσερις χώρες της Ε.Ε.

«Μπλόκο» σε Ρώσους τουρίστες από τέσσερις χώρες της Ε.Ε.

Τέσσερις από τις πέντε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης που συνορεύουν με τη Ρωσία απαγορεύουν πλέον την είσοδο σε Ρώσους τουρίστες από χθες τα μεσάνυχτα. 

Συγκεκριμένα, η Πολωνία, η Εσθονία, η Λετονία και η Λιθουανία επέβαλαν νέους περιορισμούς ενώ η Φινλανδία αποφάσισε να κρατήσει ανοικτά τα σύνορα παρότι έχει μειώσει τον αριθμό των ραντεβού στα προξενεία για Ρώσους ταξιδιώτες που θέλουν να βγάλουν ταξιδιωτική βίζα.

Πρόκειται μόνο για το πιο πρόσφατο μέτρο από μία σειρά περιορισμών που επιβλήθηκαν από την Ευρωπαϊκή Ένωση ή τα κράτη-μέλη από τα τέλη Φεβρουαρίου. Ενδεικτικά, η ΕΕ έχει απαγορεύσει όλες τις πτήσεις από τη Ρωσία, αφήνοντας διαθέσιμες μόνο τις οδικές και σιδηροδρομικές συνδέσεις ενώ αυτό τον μήνα αποφάσισε να περιορίσει την έκδοση βίζας για ελεύθερη μετακίνηση στην ζώνη Σένγκεν.

Η σημερινή απαγόρευση εισόδου στοχεύει σε τουρίστες και εξαιρεί Ρώσους αντιφρονούντες που ζητούν προστασία στην ΕΕ μαζί με οδηγούς φορτηγών, πρόσφυγες και μόνιμους κατοίκους χώρων της ΕΕ, καθώς και εκείνους που επισκέπτονται μέλη των οικογενειών τους.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

ΕΕ: Αναστέλλει τη συμφωνία με τη Ρωσία για την ταξιδιωτική βίζα

Υπάρχουν ακόμη επιλογές: Πού πήγαν φέτος διακοπές οι Ρώσοι;

Γέμισε το πάρκινγκ του αεροδρομίου με Porsche: Πώς κάνουν διακοπές στην Ευρώπη οι Ρώσοι

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News