Κόσμος Κυριακή 18/09/2022, 23:12
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Φόβοι για κλιμάκωση από Ρωσία μετά τις πρόσφατες ήττες στην Ουκρανία

«Ο πόλεμος δεν πάει πολύ καλά για τη Ρωσία αυτή τη στιγμή. Επομένως, είναι υποχρέωση όλων μας να παραμείνουμε σε μεγάλη ετοιμότητα», δήλωσε ο ανώτατος στρατηγός Μαρκ Μίλι

ΗΠΑ: Φόβοι για κλιμάκωση από Ρωσία μετά τις πρόσφατες ήττες στην Ουκρανία

Ο ανώτατος στρατηγός των ΗΠΑ προειδοποίησε την Κυριακή ότι παραμένει ασαφές το πώς θα μπορούσε να αντιδράσει η Ρωσία στις πιο πρόσφατες ήττες της στην Ουκρανία, ενώ κάλεσε σε αυξημένη επαγρύπνηση των αμερικανικών στρατευμάτων.

Οι δηλώσεις του Μαρκ Μίλι, προέδρου του Κοινού Επιτελείου Στρατού, υπενθύμισαν τους κινδύνους για κλιμάκωση των συγκρούσεων καθώς οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι σύμμαχοί τους στο ΝΑΤΟ βοηθούν την Ουκρανία να διεξαγάγει μια έως τώρα επιτυχημένη αντεπίθεση κατά των ρωσικών δυνάμεων.

«Ο πόλεμος δεν πάει πολύ καλά για τη Ρωσία αυτή τη στιγμή. Επομένως, είναι υποχρέωση όλων μας να παραμείνουμε σε μεγάλη ετοιμότητα», δήλωσε ο Μίλι από τη Βαρσοβία, όπου πραγματοποίησε επίσκεψη σε στρατιωτική βάση.

Ο Μίλι πραγματοποίησε έλεγχο της αεράμυνας της βάσης, η οποία περιλαμβάνει μπαταρίες πυραύλων Patriot, που θα ήταν η τελευταία γραμμή άμυνας εάν η Ρωσία αποφασίσει να επιτεθεί στη βάση, διακινδυνεύοντας έτσι να ξεσπάσει πόλεμος με το ΝΑΤΟ.

Ο ίδιος δήλωσε ότι δεν υπαινίσσεται πως τα αμερικανικά στρατεύματα στην Ευρώπη αντιμετωπίζουν αυξημένη απειλή, αλλά τόνισε ότι θα πρέπει να βρίσκονται σε εγγρήγορση.

Moneyreview.gr, με πληροφορίες από Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News