Κόσμος Δευτέρα 28/12/2020, 11:01
ΚΟΣΜΟΣ

Μικρές καθυστερήσεις στην παράδοση εμβολίων σε Ισπανία, Γερμανία

Μικρές καθυστερήσεις στην παράδοση εμβολίων σε Ισπανία, Γερμανία

Με μία ημέρα καθυστέρηση, την Τρίτη, θα γίνει η δεύτερη παράδοση των εμβολίων από την Pfizer στην Ισπανία, αφού όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας της χώρας, υπήρξε ένα πρόβλημα που συνδέεται με τα logistics. 

Συγκεκριμένα η εταιρεία είχε ένα ατύχημα στον έλεγχο της θερμοκρασίας κατά την διαδικασία της φόρτωσης και αποστολής των εμβολίων, όπως εξήγησε ο υπουργός, προσθέτοντας ότι το θέμα έχει πλέον λυθεί. 

«Τα εμβόλια θα είναι διαθέσιμα αύριο πρωί- πρωί στα κέντρα εμβολιασμού» τόνισε σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό SER radio station. Σημειώνεται ότι και στην Ισπανία οι εμβολιασμοί άρχισαν χθες, Κυριακή, ενώ η χώρα ευελπιστεί ότι θα πετύχει ανοσία του πληθυσμού έως τα τέλη του καλοκαιριού. 

Εν τω μεταξύ ανάλογες καθυστερήσεις είχαμε και στην Γερμανία σε αρκετές πόλεις, καθώς περίπου 1.000 δόσεις εμβολίου των Pfizer/ BioΝTech δεν είχαν πιθανότατα διατηρηθεί σε αρκετά χαμηλή θερμοκρασία κατά τη μεταφορά τους.

Το εμβόλιο, που στηρίζεται στην τεχνολογία mRNA, πρέπει να αποθηκεύεται στους -70 βαθμούς Κελσίου πριν φτάσει στα κέντρα διανομής, σε ειδικά σχεδιασμένα cool box γεμάτα με ξηρό πάγο. 

Πηγή: Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News