Κόσμος Δευτέρα 28/12/2020, 09:45
ΚΟΣΜΟΣ

Nαυάγιο με 17 αγνοουμένους στη Θάλασσα του Μπάρεντς

φωτ. Unsplash

Δεκαεπτά άνθρωποι αγνοούνται μετά τη βύθιση σήμερα αλιευτικού σκάφους στην Θάλασσα Μπάρεντς στον Αρκτικό Ωκεανό. Τα σωστικά σκάφη αναζητούν επιζώντες μεταξύ του πληρώματος 19 ατόμων που επέβαινε στο αλιευτικό σκάφος. Μέχρι στιγμής όμως έχουν περισυλλεγεί μόνο δύο άνθρωποι, σύμφωνα με το Reuters, που επικαλείται πληροφορίες του ρωσικού πρακτορείου Interfax.

Οι υπηρεσίες αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων διευκρίνισαν ότι συσσώρευση πάγου φέρεται ότι οδήγησε στην βύθιση του αλιευτικού.

Σύμφωνα με το υπουργείο αντιμετώπισης Εκτάκτων Καταστάσεων, το οποίο επικαλείται το TASS, πρόκειται για το πλοίο Onega νηολογίου Μουρμάνσκ.

Σύμφωνα με άλλη πηγή που ερωτήθηκε από το TASS, οι κακές καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην ζώνη του ναυαγίου δεν επιτρέπουν τη χρήση αεροπλάνων για τις επιχειρήσεις διάσωσης.

Τον Ιανουάριο του 2018 ρωσικό αλιευτικό με 21 επιβαίνοντες βυθίστηκε στην Θάλασσα της Ιαπωνίας. Κανένας επιζών δεν βρέθηκε έπειτα από επιχειρήσεις διάσωσης που διήρκεσαν πέντε ημέρες υπό πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και ισχυρούς ανέμους.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News