Κόσμος Κυριακή 27/12/2020, 12:08
ΕΜΒΟΛΙΑ

Αναστασιάδης: «Σπουδαία μέρα για ολόκληρη την Ευρώπη»

Αναστασιάδης: «Σπουδαία μέρα για ολόκληρη την Ευρώπη»

Σπουδαία μέρα για την χώρα μας και για ολόκληρη την Ευρώπη, χαρακτήρισε τη σημερινή ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, λέγοντας ότι «το σκοτάδι δίνει τη θέση του στο φως.».

«Σήμερα είναι μία σπουδαία μέρα, για την χώρα μας και για ολόκληρη την Ευρώπη. Σήμερα είναι η αρχή του τέλους για την αναχαίτιση της πιο μεγάλης κρίσης υγείας που αντιμετώπισε η ήπειρος μας εδώ και έναν αιώνα», δήλωσε σε μήνυμά του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ο Κύπριος πρόεδρος θα εμβολιαστεί αύριο Δευτέρα στις 09.30 το πρωί της Δευτέρας στο Κέντρο Υγείας, στα Λατσιά, στη Λευκωσία.

Σήμερα, οι πρώτοι πολίτες που έκαναν το εμβόλιο στην Κύπρο ήταν ο 84χρονος Αντρέας Ραουνάς, η 88χρονη Παναγιώτα Λοΐζου-Φυλακτού και ο διευθυντής του Μελάθρου Ευγηρίας Λευκωσίας, Άθως Μάτσα, ήταν οι πρώτοι πολίτες που έκαναν σήμερα το εμβόλιο για τη νόσο COVID-19.

Εκφράζοντας τη χαρά του που ήταν από τους πρώτους που εμβολιάστηκαν, ο κ. Ραουνά, ένοικος του Μελάθρου Ευγηρίας Λευκωσίας, μετέφερε την ευχή όπως όλα κυλήσουν ομαλά το επόμενο διάστημα και κάλεσε όλους του πολίτες να εμβολιαστούν, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «μόνο με αυτή την ενέργεια μπορούμε να καταστρέψουμε τον κορονοϊό». Eυχαρίστησε ιδιαίτερα την Ευρωπαία Επίτροπο για την Υγεία Στέλλα Κυριακίδου, τον υπουργό Υγείας αλλά και όλους όσοι εργάζονται για τη διαχείριση της πανδημίας, με αποτέλεσμα «η Κύπρος σήμερα να γιορτάζει μια ιστορική μέρα με τον εμβολιασμό όλων μας».

Πρώτος εκ μέρους του προσωπικού του Μελάθρου Ευγηρίας Λευκωσίας εμβολιάστηκε ο Διευθυντής κ. ‘Αθως Μάτσας, ο οποίος με τον εμβολιασμό του δείχνει την εμπιστοσύνη του προς την παγκόσμια επιστημονική κοινότητα, «που απώτερο στόχο και σκοπό έχει τον εξοβελισμό της COVID-19». «Δια του παραδείγματός μου, επιθυμώ να επηρεάσω κι άλλο κόσμο πιο νεαρής ηλικίας, διότι θεωρώ ότι εμβολιασμός επιβάλλεται», ανέφερε ο κ. Μάτσας.

moneyreview.gr

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News