Κόσμος Κυριακή 27/12/2020, 11:59
ΕΜΒΟΛΙΑ

Κόντε: «Η χώρα ξυπνά και πάλι»

φωτ. ΑΠΕ ΜΠΕ

Με το σύνθημα «η χώρα ξυπνά και πάλι» εγκαινίασε την εκστρατεία εμβολιασμού ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε, υπογραμμίζοντας μέσω Twitter ότι η όλη διαδικασία αρχίζει από τους γιατρούς και το σύνολο του νοσηλευτικού προσωπικού, για να επεκταθεί, στη συνέχεια, σε όλον τον πληθυσμό και να μπορέσει να κερδίσει οριστικά, η Ιταλία, τη μάχη κατά του ιού.

Οι τρεις πρώτοι Ιταλοί πολίτες εμβολιάστηκαν κατά του κορωνοϊού σήμερα το πρωί στο νοσοκομείο Λάτζαρο Σπαλαντσάνι της Ρώμης,.

Πρόκειται για μια γιατρό, μια νοσοκόμα και ένα μέλος του βοηθητικού προσωπικού του νοσοκομείου. Εμβολιάσθηκαν, μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες, λίγο μετά τις επτά τοπική ώρα. «Εμβολιασθείτε όλοι, σας το λέω από καρδιάς», δήλωσε η 28χρονη νοσηλεύτρια Κλάουντια Αλιβερνίνι.

«Αισθάνομαι πολύ καλά. Η απόφαση να εμβολιασθώ ήταν κάτι το αρκετά φυσικό. Προσφέρθηκα και επελέγην από τους πρώτους, αλλά και ως σύμβολο, για να δείξουμε ότι πρέπει να εμπιστευθούμε και να πιστέψουμε αυτή την επιλογή», προσέθεσε η καθηγήτρια Μαρία Ροζάρια Καπομπιάνκι, υπεύθυνη του εργαστηρίου Ιολογίας του νοσοκομείου.

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News