Κόσμος Δευτέρα 29/08/2022, 19:19
ΚΟΣΜΟΣ

Προεκλογική εκστρατεία από τον Ερντογάν με επιθέσεις κατά της Ελλάδας

Προεκλογική εκστρατεία από τον Ερντογάν με επιθέσεις κατά της Ελλάδας

Ο Τούρκος πρόεδρος προετοιμάζει το έδαφος για τις κάλπες του 2023, στρέφοντας τα πυρά του εναντίον των «ποταπών» Ελλήνων, με φόντο τη συμπλήρωση εκατό ετών από τη Μικρασιατική Καταστροφή του 1922.

Μιλώντας από το βήμα εκδήλωσης στην Κιουτάχεια, με αφορμή τη συμπλήρωση εκατό ετών από τη Μικρασιατική Καταστροφή, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν πανηγύρισε τη «μεγάλη επίθεση» των Τούρκων κατά των Ελλήνων, καλώντας παράλληλα τον λαό της Τουρκίας να προετοιμαστεί για τη νέα «επίθεση του 2023» που είναι χρονιά εκλογών για την Τουρκία.

Στο πλαίσιο της ομιλίας του, ο Τούρκος πρόεδρος έκανε αναφορές στην Ελλάδα και στους Έλληνες τους οποίους μάλιστα παρουσίασε ως «πιόνια» στην υπηρεσία «ύπουλων» ξένων δυνάμεων με το βλέμμα στραμμένο στα γεγονότα του 1922.

Ο ίδιος υποστήριξε ότι ο ελληνικός στρατός έχασε στην γραμμή Αφιόν – Κιουτάχεια το 65% των δυνάμεών του, που αριθμούσαν 200.000, ενώ παράλληλα κατηγόρησε τους Έλληνες για την καταστροφή σειράς πόλεων.  

 

«Οι στρατιώτες μας κατέστρεψαν όλα τα μέτωπα γύρω από το Αφιόν μέσα σε δύο μέρες με την επίθεση που ξεκίνησαν με τις κραυγές του Αλλάχ. Ο ελληνικός στρατός διαλύθηκε εντελώς και ηττήθηκε από τις τουρκικές δυνάμεις μέσα σε τέσσερις ημέρες. Ο στρατός μας προέλαυνε προς την Σμύρνη ενώ συνέχιζε να καταδιώκει τα στρατεύματα του ελληνικού στρατού που έφευγαν προς τα βόρεια του Εσκισεχίρ. Η καταδίωξη έφτασε στον τελικό της στόχο με την απελευθέρωση της Σμύρνης στις 9 Σεπτεμβρίου. Δείτε την καταστροφή όλων των πόλεων μας από τον εχθρό καθώς υποχωρούσε ως απόδειξη του ποταπού χαρακτήρα του. Όπως και σήμερα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Τούρκος πρόεδρος.

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα σήμερα, ο ηγέτης του εθνικιστικού MHP και κυβερνητικός εταίρος του Ερντογάν, Ντεβλέτ Μπαχτσελί, είχε, και εκείνος, εξαπολύσει απειλές κατά της Ελλάδας την οποία προειδοποιούσε πως «εάν δεν συνέλθει» τότε «το τίμημα που θα πληρώσει θα είναι πολύ βαρύτερο από όσα έγιναν το 1922».

Πηγή: kathimerini.gr

Διαβάστε επίσης:

Μενέντεζ: Η Τουρκία είναι η μεγαλύτερη απειλή για την ανατολική Μεσόγειο

ΗΠΑ: Επιστολή βουλευτών για την απόκτηση S-400 από την Τουρκία

Επίσκεψη Μαχμούντ Αμπάς στην Τουρκία – «Δεν έχουμε αλλάξει στάση στο Μεσανατολικό» δηλώνει ο Ερντογάν

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News