Κόσμος Σάββατο 27/08/2022, 20:36
ΚΟΣΜΟΣ

Αγόρασαν εγκαταλελειμμένο σπίτι και βρήκαν μέσα «πολύτιμα συλλεκτικά αντικείμενα»

Αγόρασαν εγκαταλελειμμένο σπίτι και βρήκαν μέσα «πολύτιμα συλλεκτικά αντικείμενα»

Όταν η 27χρονη Maggie και ο 31χρονος Matt McGaugh αγόρασαν ένα σπίτι στο Caddo Lake του Τέξας, δεν είχαν ιδέα ότι θα κατέληγαν με δύο σπίτια και θα κέρδιζαν 25.000 δολάρια σε «πολύτιμα συλλεκτικά αντικείμενα και εκπληκτικά έπιπλα» που είχαν αφήσει οι προηγούμενοι ιδιοκτήτες του ενός από τα ακίνητα.

Οι McGaughs αγόρασαν ένα σπίτι με τρία υπνοδωμάτια και δύο μπάνια για 350.000 δολάρια τον Απρίλιο, με σχέδια να το μετατρέψουν σε Airbnb. Στη συνέχεια έμαθαν ότι το ακίνητο δίπλα ήταν στην αγορά.

«Η εξώπορτα του σπιτιού βλέπει στο δικό μας και δεν θέλαμε να μετακομίσουν ξένοι, οπότε αποφασίσαμε να κάνουμε μια περιήγηση», λέει η Maggie στο CNBC Make It.

Το σπίτι με δύο κρεβάτια και δύο μπάνια, το οποίο συνοδεύεται από ένα υπόστεγο, ήταν εγκαταλελειμμένο για πάνω από 20 χρόνια, άκουσε από μια γειτόνισσα. Και πωλούνταν πλήρως επιπλωμένο.

Το ζευγάρι αγόρασε το ακίνητο για κάτι λιγότερο από 200.000 δολάρια από τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό στον οποίο το δώρισε ο προηγούμενος ιδιοκτήτης.

«Δεν μπορούσα να πιστέψω ότι το σπίτι ήταν ακόμα σε τόσο καλή κατάσταση. Ο αρχικός ιδιοκτήτης άφησε το ρεύμα σε λειτουργία. Όλα ήταν σε άριστη κατάσταση», είπε η Μάγκι. «Ένιωσα σαν να γύρισα πίσω στο χρόνο και σαν να περπατούσα σε ένα μουσείο».

Καθώς ανακαινίζουν και διακοσμούν, η Maggie μοιράζεται λεπτομέρειες στο TikTok και δείχνει στους ακόλουθούς της μερικά τυχαία ευρήματα στο σπίτι.

Τον Ιούλιο, μοιράστηκε ένα κλιπ που έγινε viral στο οποίο εκείνη και ο Ματ βρήκαν μια βάρκα και ένα χλοοκοπτικό στο υπόστεγο.

Μερικά από τα πολύτιμα αντικείμενα που βρήκε το ζευγάρι στο σπίτι περιλαμβάνουν έναν πίνακα 1.600 δολαρίων και ένα τραπέζι φαγητού που μπορεί να πουληθεί για τουλάχιστον 10.000 δολάρια.

Υπήρχαν δύο καναπέδες που πρόκειται να κρατήσουν και ένα σετ κρεβατοκάμαρας από μασίφ ξύλο βελανιδιάς Tiger, το οποίο η Maggie είπε ότι η αξία του ξεπερνά τα 15.000 δολάρια.

«Προσπαθούμε να κρατήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερα, ώστε το σπίτι να είναι πιο “σπιτικό και όμορφο” για τους καλεσμένους μας», είπε. «Είμαι πολύ ενθουσιασμένη που θα κρατήσω αυτά τα κομμάτια γιατί αυτό που κάνει το σπίτι τόσο ωραίο είναι η ιστορία πίσω από αυτό».

Το ζευγάρι καθάρισε το σπίτι και σχεδιάζει να ολοκληρώσει την ανακαίνιση το φθινόπωρο.

Οι μελλοντικοί επισκέπτες θα έχουν την επιλογή να μείνουν είτε στο διπλανό κεντρικό σπίτι είτε να κάνουν κράτηση και στα δύο. Το σπίτι που είχε εγκαταλειφθεί στο παρελθόν θα νοικιαστεί με έκπτωση.

Στα δύο σπίτια, θα μπορούν να φιλοξενήσουν περίπου 20 άτομα συνολικά, εκτιμά η ίδια.

«Πιστεύω ότι θα είναι μια εξαιρετική συνδυαστική συμφωνία για όσους θέλουν και τα δύο, ειδικά επειδή υπάρχει πρόσβαση στην προκυμαία», προσθέτει. «Θα το χρησιμοποιήσουμε και ως εξοχικό μας».

Η αγορά της εγκαταλελειμμένης ιδιοκτησίας την έκανε να θέλει να αγοράσει περισσότερα ακίνητα, αν και, αυτή και ο Ματ δεν μπορούν να το αντέξουν οικονομικά αυτήν τη στιγμή. «Ήταν ένα απερίγραπτο συναίσθημα όχι μόνο να αγοράσεις ένα εγκαταλελειμμένο σπίτι, αλλά να δεις τι ήταν παλιά και ποιος ζούσε εκεί και το είδος της ιστορίας που έχει», λέει.

moneyreview.gr με πληροφορίες από cnbc

Διαβάστε επίσης:

Αυτό το ζευγάρι ζει άνετα με μία ώρα δουλειάς την εβδομάδα: Πώς το κάνει

Τουρισμός: Οι δυναμικές επιδόσεις προμηνύουν παράταση της σεζόν

Τέλος εποχής για τις startup της Silicon Valley

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News