Κόσμος Πέμπτη 25/08/2022, 08:09
ΚΟΣΜΟΣ

Εμβόλιο Pfizer: Αποτελεσματικό 73% σε νήπια

Εμβόλιο Pfizer: Αποτελεσματικό 73% σε νήπια

Το εμβόλιο των Pfizer-BioNTech κατά της Covid-19 ήταν κατά 73% αποτελεσματικό στην προστασία νηπίων – ηλικίας 6 μηνών έως και 4 ετών – στο διάστημα κατά το οποίο η παραλλαγή Όμικρον του κορονοϊού ήταν εξαιρετικά διαδεδομένη, ανακοίνωσε την Τρίτη η φαρμακευτική εταιρεία Pfizer.

Η αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) έδωσε άδεια στις 17 Ιουνίου για τη χορήγηση του εμβολίου στη συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Τα νήπια που συμμετείχαν στη μελέτη έλαβαν είτε τρεις δόσεις (3 μg) του εμβολίου των Pfizer-BioNTech είτε εικονικού φαρμάκου (placebo). Η αποτελεσματικότητα του εμβολίου ήταν 73,2% σε νήπια ηλικίας 6 μηνών έως και 4 ετών, σύμφωνα με τα αποτελέσματα που ανακοίνωσαν οι δύο φαρμακευτικές εταιρείες.

«Ενώ αυτά τα αποτελέσματα επιβεβαιώνουν ότι οι τρεις δόσεις των 3 μg του εμβολίου μας κατά της Covid-19 παρείχαν στα νήπια υψηλό επίπεδο προστασίας σε μια εποχή κατά την οποία η υποπαραλλαγή Omicron BA.2 ήταν ιδιαίτερα διαδεδομένη, (…) αναπτύσσουμε επίσης ένα δισθενές εμβόλιο κατά των Omicron BA.4/ΒΑ.5 προσαρμοσμένο σε αυτήν την ηλικιακή ομάδα, για την αντιμετώπιση αυτών των υποπαραλλαγών», δήλωσε ο Ουγκούρ Σαχίν, διευθύνων σύμβουλος και συνιδρυτής της BioNTech.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News