Κόσμος Τρίτη 23/08/2022, 21:51
ΚΟΣΜΟΣ

Επίσκεψη Μαχμούντ Αμπάς στην Τουρκία – «Δεν έχουμε αλλάξει στάση στο Μεσανατολικό» δηλώνει ο Ερντογάν

Επίσκεψη Μαχμούντ Αμπάς στην Τουρκία – «Δεν έχουμε αλλάξει στάση στο Μεσανατολικό» δηλώνει ο Ερντογάν

Η θέση μας στο Μεσανατολικό παραμένει σταθερή είπε σήμερα ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, υποδεχόμενος τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς.

Όπως είπε, η εξομάλυνση των διπλωματικών σχέσεων με το Ισραήλ δεν σημαίνει την αλλαγή της πολιτικής της Τουρκίας στη Μέση Ανατολή.

Ο Παλαιστίνιος πρόεδρος συναντήθηκε με τον Ερντογάν για συνομιλίες και ένα ιδιωτικό δείπνο. Αυτή είναι η δεύτερη επίσκεψή του στην Τουρκία μέσα σε διάστημα ενός έτους. Την περασμένη εβδομάδα η Τουρκία και το Ισραήλ ανακοίνωσαν την αποκατάσταση των σχέσεών τους και την επιστροφή των πρεσβευτών τους, αναφέρει το ΑΠΕ.

Ο Ερντογάν αντιμετώπισε με μεγάλο σεβασμό τον Παλαιστίνιο ηγέτη και τον βοήθησε, κρατώντας τον από το χέρι, να κατέβει τα σκαλιά που ήταν καλυμμένα με ένα τιρκουάζ χαλί. Μιλώντας στη συνέχεια στους δημοσιογράφους είπε ότι «τα μέτρα που λαμβάνονται στις σχέσεις μας με το Ισραήλ δεν υποβαθμίζουν τη στήριξή μας στον παλαιστινιακό αγώνα» και διαβεβαίωσε ότι η Τουρκία υποστηρίζει πάντα τη λύση των δύο κρατών.

Ο Αμπάς δεν έκανε καμία αναφορά στις τουρκοϊσραηλινές σχέσεις αλλά ευχαρίστησε τον Ερντογάν για τη στήριξή του. «Θα ήθελα και πάλι να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου για το γεγονός ότι η Τουρκία και η τουρκική κυβέρνηση είναι στο πλευρό των Παλαιστινίων», είπε.

«Το γεγονός ότι εξομαλύνουμε τις σχέσεις μας (με το Ισραήλ) δεν σημαίνει ότι η Τουρκία θα κάνει παραχωρήσεις σε ό,τι αφορά τον παλαιστινιακό αγώνα», δήλωσε νωρίτερα ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου. «Ο διάλογος πρέπει να συνεχιστεί, ακόμη και αν δεν συμφωνούμε σε όλα», πρόσθεσε σε συνέντευξη που παραχώρησε στο τουρκικό ιδιωτικό κανάλι Haber Global.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News