Κόσμος Τρίτη 23/08/2022, 20:08
ΚΟΣΜΟΣ

Βουλγαρική εταιρία κερδίζει βραβείο για συσκευή για τυφλούς και άτομα με προβλήματα όρασης

Βουλγαρική εταιρία κερδίζει βραβείο για συσκευή για τυφλούς και άτομα με προβλήματα όρασης

Η Scalefocus, η βουλγαρική εταιρία ανάπτυξης λογισμικού και ψηφιακών υπηρεσιών, κέρδισε το Μεγάλο Βραβείο Stevie των 19ων Ετήσιων Διεθνών Επιχειρηματικών Βραβείων για την υποψηφιότητα νέου προϊόντος ή υπηρεσίας με την υψηλότερη βαθμολογία, τη συσκευή και εφαρμογή SoundVision για τυφλούς και ανθρώπους με προβλήματα όρασης, ανακοίνωσε σήμερα η εταιρία.

Η εταιρία περιγράφει το SoundVision ως «μια προσιτή συσκευή σε μέγεθος παλάμης και εύκολη στη χρήση που βελτιώνει την κινητικότητα και τον τρόπο ζωής ανθρώπων με προβλήματα όρασης. Σε συνδυασμό με μια εφαρμογή για κινητά, η συσκευή συμπληρώνει το τυπικό λευκό μπαστούνι και βοηθά τους χρήστες να γίνουν πιο ενεργοί και ανεξάρτητοι παρέχοντας πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο για τη γύρω περιοχή».

Η εταιρία κέρδισε επίσης το Χρυσό Βραβείο Stevie για την Καλύτερη τεχνολογική λύση στον τομέα της υγείας, αναφέρει το ΑΠΕ.

Ο διευθύνων σύμβουλος Ιβάν Ιβάνοφ δήλωσε ότι η Scalefocus ανέπτυξε τη συσκευή από την ιδέα μέχρι το σχεδιασμό στο λογισμικό και τα εξαρτήματα.

Το έργο SoundVision υποστηρίζεται από το Norway Grants 2014-2021, στο πλαίσιο του Προγράμματος Επιχειρηματικής Ανάπτυξης, Καινοτομίας και Μικρομεσαίων επιχειρήσεων Βουλγαρίας. Οι άλλοι εταίροι είναι η Norsk Regnesentral (NRS), η νορβηγική Adapter Hjelpemidler και το Βουλγαρικό Ίδρυμα Synergia.

moneyrevie.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News