Κόσμος Σάββατο 26/12/2020, 10:06
ΕΜΒΟΛΙΑ

PEG: Η πιθανή αιτία για τις αλλεργίες από το εμβόλιο Pfizer

PEG: Η πιθανή αιτία για τις αλλεργίες από το εμβόλιο Pfizer

Επιστήμονες εντόπισαν μία πιθανή αιτία που προκαλεί τις αλλεργικές αντιδράσεις στο εμβόλιο της Pfizer-BioNTech κατά του Covid-19: την πολυαιθυλενογλυκόλη, γνωστή ως PEG. 

Εξι σοβαρές αλλεργικές αντιδράσεις στο συγκεκριμένο εμβόλιο έχουν αναφερθεί μέχρι στιγμής στις ΗΠΑ, σύμφωνα με το Κέντρα Ελέγχοι και Πρόληψης Νοσημάτων επί συνόλου 272.001 δόσεων εμβολίων που έχουν χορηγηθεί από τις 19 Δεκεμβρίου. Στη Βρετανία έχουν αναφερθεί τουλάχιστον δύο περιπτώσεις αναφυλαξίας. Στις ΗΠΑ έχουν αρχίσει από τη Δευτέρα και οι εμβολιασμοί με τα εμβόλια της Moderna και μέχρι τώρα δεν έχει αναφερθεί καμία αλλεργική αντίδραση. 

Σε ανακοίνωσή της, η Pfizer επεσήμανε ότι «παρακολουθήσει στενά όλες τις αναφορές για σοβαρά περιστατικά αλλεργίας κατά τον εμβολιασμό». 

Οι επιστήμονες θεωρούν την PEG ως πιθανό ύποπτο παρότι οι υγειονομικές αρχές υποστηρίζουν ότι εξακολουθούν να διερευνούν το συστατικό αυτό και σχεδιάζουν να το μελετήσουν περαιτέρω. Υπάρχει και σε άλλα φάρμακα και είναι γνωστό ότι προκαλεί αναφυλαξία σε ορισμένες περιπτώσεις.   

Πηγή: WSJ

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News