Κόσμος Πέμπτη 18/08/2022, 18:32
ΚΟΣΜΟΣ

Βενετία: Πρόστιμο για τους δύο τουρίστες που έκαναν σερφ στο Μεγάλο Κανάλι

Βενετία: Πρόστιμο για τους δύο τουρίστες που έκαναν σερφ στο Μεγάλο Κανάλι

Πρόστιμο και κατάσχεση των σανίδων τους δέχθηκαν δύο άνδρες που αποφάσισαν χθες το πρωί να κάνουν σερφ στο Μεγάλο Κανάλι της Βενετίας.

Τα δύο άτομα φαίνεται να καβαλούν τα κύματα με eFoil, τις ηλεκτρικές σανίδες που υψώνονται πάνω από το νερό. Όπως φαίνεται σε πολλαπλά βίντεο που απαθανάτισε ο κόσμος γύρω τους, τα δύο άτομα κινούνταν κατά μήκος του καναλιού αποφεύγοντας μικρά και μεγάλα σκάφη. Μάλιστα, περνώντας κάτω από μία γέφυρα, ένας από τους σέρφερ έπεσε από τη σανίδα του, κρατώντας όμως ψηλά το χέρι του, προκειμένου να διασώσει το κινητό με το οποίο έβγαζε βίντεο.

Ο Δήμαρχος της πόλης, Luigi Brugnaro, ανήρτησε στο twitter ότι πρόκειται για δύο «αλαζόνες βλάκες που κοροϊδεύουν την πόλη». Επίσης, προσέφερε ένα δωρεάν δείπνο σε όποιον μπορούσε να δώσει τα στοιχεία τους στην αστυνομία. Στη συνέχεια, ο Brugnaro δήλωσε μέσω twitter ότι το δίδυμο ταυτοποιήθηκε, ενώ σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα Il Gazzettino προσήχθησαν στην αστυνομία.

Οι δύο σανίδες αξίας περίπου 25.000 ευρώ κατασχέθηκαν ελλείψει ασφάλισης, ενώ τα άτομα δέχθηκαν πρόστιμο ύψους 1.500 ευρώ ο καθένας για την διακινδύνευση της ναυσιπλοΐας στο κανάλι. Επίσης, τιμωρήθηκαν για αντικοινωνική συμπεριφορά και τους ζητήθηκε να φύγουν αμέσως από την πόλη. Τέλος, ο δήμος ζήτησε από δικηγόρους να ξεκινήσουν διαδικασίες εναντίον των δύο ανδρών, διότι χάλασαν την εικόνα της πόλης.

Σημειώνεται ότι το Μεγάλο Κανάλι της Βενετίας αποτελεί μνημείο της Παγκόσμιας Κληρονομιάς της Unesco και κατά μήκος του βρίσκονται ιστορικά κτίρια. Επίσης, αποτελεί βασική κυκλοφοριακή αρτηρία για την πόλη.

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNN

Διαβάστε επίσης:

Στις φλόγες σούπεργιοτ λίγες εβδομάδες αφότου παραδόθηκε στον ιδιοκτήτη του

Viral η ανάρτηση του CEO που κλαίει μετά τις απολύσεις εργαζομένων του

Ο πραγματικός τραπεζίτης του Monopoly, το σπίτι των 130 δωματίων και ένα άλυτο μυστήριο

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News