Κόσμος Παρασκευή 25/12/2020, 22:21
ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανία: 4.500 φορτηγά αναχώρησαν από το Ντόβερ

Βρετανία: 4.500 φορτηγά αναχώρησαν από το Ντόβερ

Πάνω από 4.500 φορτηγά που είχαν εγκλωβιστεί στο Ντόβερ αναχώρησαν από την Τετάρτη μέχρι σήμερα το βράδυ από το λιμάνι, μετά την ενίσχυση του στρατιωτικού προσωπικού στην περιοχή και την ταχύτερη διαδικασία διεξαγωγής τεστ κορωνοϊού, σύμφωνα με τις βρετανικές αρχές.

Η μεταφορά φορτηγών με φέρι μποτ από το Ντόβερ στο Καλαί ξεκίνησε και πάλι από χθες, μετά την άρση του αποκλεισμού που επέβαλε η Γαλλία, λόγω του εντοπισμού νέου στελέχους του κορωνοϊού στη Βρετανία. Χιλιάδες άνθρωποι αναγκάστηκαν να περιμένουν πολλές ημέρες μέχρι να μπορέσουν να επιστρέψουν στο σπίτι τους. Κάποιοι πάρκαραν τις νταλίκες τους στην πίστα ενός παλιού αεροδρομίου, άλλοι τις στάθμευσαν στον αυτοκινητόδρομο.

Μέχρι απόψε το βράδυ πάνω από 4.500 φορτηγά αναχώρησαν από τη Βρετανία, σύμφωνα με ανάρτηση του υπουργού Μεταφορών Γκραντ Σαπς στο Twitter. Έως τώρα έχουν διεξαχθεί πάνω από 10.000 τεστ, εκ των οποίων τα 24 βγήκαν θετικά. Σε κανονικές συνθήκες έως και 10.000 φορτηγά περνούν καθημερινά από το Ντόβερ.

Σε μία προσπάθεια να επιταχύνει τη διαδικασία των τεστ, το υπουργείο Άμυνας της Βρετανίας ανακοίνωσε ότι έστειλε στην περιοχή άλλους 800 στρατιώτες, πέραν των 300 που είχαν ήδη κινητοποιηθεί.

Πηγή: Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News