Κόσμος Τρίτη 16/08/2022, 14:25
ΚΟΣΜΟΣ

Ο Πούτιν κατηγορεί τις ΗΠΑ ότι παρατείνουν τη σύγκρουση στην Ουκρανία

Ο Πούτιν κατηγορεί τις ΗΠΑ ότι παρατείνουν τη σύγκρουση στην Ουκρανία

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν κατηγόρησε σήμερα τις ΗΠΑ ότι παρατείνουν τη σύγκρουση στην Ουκρανία και ότι προσπαθούν να «αποσταθεροποιήσουν» τον κόσμο με την πρόσφατη επίσκεψη της προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι στην Ταϊβάν.

«Η κατάσταση στην Ουκρανία δείχνει ότι οι ΗΠΑ προσπαθούν να παρατείνουν τη σύγκρουση. Και ενεργούν με τον ίδιο τρόπο καλλιεργώντας το ενδεχόμενο μιας σύγκρουσης στην Ασία, την Αφρική, τη Λατινική Αμερική», δήλωσε ο Πούτιν απευθυνόμενος στη Διεθνή Διάσκεψη για την Ασφάλεια στη Μόσχα, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Η αμερικανική περιπέτεια με την Ταϊβάν δεν είναι απλώς για ένα ταξίδι μιας ανεύθυνης πολιτικού, αλλά μέρος μιας σκόπιμης, συνειδητής στρατηγικής με στόχο να αποσταθεροποιήσουν και να προκαλέσουν μια χαοτική κατάσταση στην περιοχή και τον κόσμο», πρόσθεσε.

Πρόκειται για μια «θρασεία επίδειξη της έλλειψης σεβασμού τους προς την κυριαρχία άλλων χωρών και προς τις διεθνείς τους δεσμεύσεις», συνέχισε ο Ρώσος πρόεδρος, καταγγέλλοντας «μια καλά προετοιμασμένη πρόκληση».

Οι σχέσεις μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας, η οποία έχει εξαπολύσει επίθεση εναντίον της Ουκρανίας και έχει καταγγείλει επανειλημμένα τις παραδόσεις αμερικανικών όπλων στο Κίεβο, διέρχονται μια περίοδο μεγάλης έντασης.

Στόχος αυστηρών κυρώσεων από τη Δύση, η Ρωσία προσπαθεί να ενισχύσει τις σχέσεις της με την Ασία και την Αφρική, και κυρίως την Κίνα.

Η Μόσχα έχει ήδη χαρακτηρίσει «πρόκληση» την επίσκεψη στις αρχές Αυγούστου της Πελόζι στην Ταϊβάν, η οποία προκάλεσε την οργή της Κίνας, και είχε εκτιμήσει ότι το Πεκίνο έχει το δικαίωμα να λάβει «τα απαραίτητα μέτρα για να προστατεύσει την κυριαρχία του».

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News