Κόσμος Δευτέρα 15/08/2022, 17:50
ΚΟΣΜΟΣ

«Υπερήφανος» για την υπεροχή των ρωσικών όπλων και έτοιμος να τα μοιραστεί με τους συμμάχους του δηλώνει ο Πούτιν

«Υπερήφανος» για την υπεροχή των ρωσικών όπλων και έτοιμος να τα μοιραστεί με τους συμμάχους του δηλώνει ο Πούτιν

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε τη Δευτέρα ότι η Μόσχα εκτιμά τους δεσμούς της με χώρες της Λατινικής Αμερικής, της Ασίας και της Αφρικής και είναι έτοιμη να προσφέρει σύγχρονα όπλα στους συμμάχους της.

Ο Πούτιν χρησιμοποίησε μια ομιλία σε μια έκθεση όπλων κοντά στη Μόσχα για να καυχηθεί για τις προηγμένες δυνατότητες όπλων της Ρωσίας και να δηλώσει την προθυμία της να μοιραστεί τεχνολογία με χώρες που έχουν την ίδια ιδεολογία.

«(Είμαστε) έτοιμοι να προσφέρουμε στους συμμάχους μας τους πιο σύγχρονους τύπους όπλων, από φορητά όπλα έως τεθωρακισμένα οχήματα και πυροβολικό μέχρι πολεμικές αεροπορίες και μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα», δήλωσε ο Πούτιν στην τελετή έναρξης του φόρουμ «Army-2022» κοντά στη Μόσχα. 

«Σχεδόν όλα έχουν χρησιμοποιηθεί περισσότερες από μία φορές σε πραγματικές επιχειρήσεις μάχης».

Οι δηλώσεις αυτές του Πούτιν έγιναν έξι μήνες από την έναρξη του πολέμου της Ρωσίας στην Ουκρανία, όπου η Μόσχα έχει υποστεί κατ’ επανάληψη ανατροπές σχεδίων και βαριές απώλειες.

Δυτικοί στρατιωτικοί αναλυτές λένε ότι η κακή απόδοση των ρωσικών στρατευμάτων και όπλων θα μπορούσε να καταστήσει τις εξαγωγές όπλων της λιγότερο ελκυστικές για πιθανούς αγοραστές, όπως η Ινδία, η οποία έχει βασιστεί σε μεγάλο βαθμό στην ρωσική τεχνολογία στο παρελθόν.

moneyreview.gr με πληροφορίες από reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News