Κόσμος Κυριακή 14/08/2022, 10:45
ΚΟΣΜΟΣ

Έλον Μασκ: Θέλει να κόψει τις κακές συνήθειες – Ξεκίνημα της μέρας με προπόνηση, όχι με κινητό

Έλον Μασκ: Θέλει να κόψει τις κακές συνήθειες – Ξεκίνημα της μέρας με προπόνηση, όχι με κινητό

Παρά το γεγονός ότι είναι πολυδισεκατομμυριούχος με σχέδια να αποικίσει τον Άρη, ο Έλον Μασκ έχει πολύ καθημερινούς στόχους.

Για αρχή, ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla και της SpaceX θέλει να βελτιώσει την καθημερινότητά του, ξεκινώντας από τη στιγμή που ξυπνάει. Σε πρόσφατη συνέντευξή του, ο Μασκ είπε ότι το πρώτο πράγμα που κάνει το πρωί είναι να κοιτάζει το τηλέφωνό του και πιστεύει ότι αυτό θα μπορούσε να είναι επιζήμιο για την υγεία του.

«Έχω μια κακή συνήθεια – την οποία υποπτεύομαι ότι κάνουν πολλοί άνθρωποι – να κοιτάζουν αμέσως το τηλέφωνό τους το πρωί. Στην πραγματικότητα, πρόκειται για μία πολύ κακή συνήθεια».

Ο Μασκ, ο οποίος στο παρελθόν είπε σε συνέντευξή του σε γερμανικό περιοδικό αυτοκινήτου ότι περνά τα πρώτα 30 λεπτά της ημέρας ελέγχοντας email, τώρα λέει ότι θέλει να αντικαταστήσει τη συνήθεια αυτή με προπόνηση.

«Πρέπει να γυμνάζομαι και να είμαι σε καλύτερη φόρμα. Αυτό σημαίνει ότι μόλις ξυπνήσω θα ασκηθώ για τουλάχιστον 20 λεπτά και μετά θα κοιτάξω το τηλέφωνό μου», ανέφερε. 

Αυτό που κάνει ο Μασκ είναι πολύ σύνηθες. Περίπου το 80% των χρηστών smartphone ελέγχουν τα τηλέφωνά τους μέσα στα πρώτα 15 λεπτά αφότου ξυπνήσουν, σύμφωνα με ευρήματα της έρευνας IDC.

Η απόφασή του να αντικαταστήσει αυτή τη συνήθεια είναι πιθανότατα ακόμη πιο υγιής: Η έρευνα δείχνει ότι οι πρωινές προπονήσεις μπορούν να βελτιώσουν την παραγωγικότητα. Το 2019, μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο British Journal of Sports Medicine διαπίστωσε ότι η καθημερινή, μέτρια πρωινή άσκηση βελτίωσε τη βραχυπρόθεσμη μνήμη, την προσοχή και τη λήψη αποφάσεων των συμμετεχόντων.

Ο Μασκ, ο οποίος συνήθως πηγαίνει για ύπνο γύρω στις 3 τα ξημερώματα και είναι ξύπνιος στις 9:30 π.μ., είπε ότι η συνήθεια του smartphone γεννιέται κάπως από το άγχος. Θέλει να διασφαλίσει ότι δεν έχασε καμία έκτακτη κατάσταση της εταιρείας του ενώ κοιμόταν.

«Διαχειρίζομαι το SpaceX και την Tesla, οπότε συνήθως υπάρχει κάτι που συνέβη κατά τη διάρκεια της νύχτας», είπε χαρακτηριστικά. 

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Μασκ μιλά δημόσια για τις κακές συνήθειές του – ή για το κίνητρό του να τα περιορίσει. Σε αντίστοιχη συνέντευξη το 2014 είπε ότι είχε εργαστεί για να μειώσει την πρόσληψη καφεΐνης, ώστε να μην είναι τόσο πολύ κολλημένος στη δουλειά.

«Υπήρχαν πιθανώς στιγμές που έπαιρνα περίπου οκτώ Diet Cokes την ημέρα ή κάτι άλλο αντίστοιχα γελοίο. Νομίζω ότι αυτές τις μέρες είναι πιθανώς ένα ή δύο, οπότε δεν είναι τίποτα πολύ τρελό», συμπλήρωσε. 

 

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNBC

 

Διαβάστε επίσης:

Elon Musk: Ειδύλλιο με σύζυγο φίλου του και επενδυτή στην Tesla

Και άλλοι κληρονόμοι για τη μεγαλύτερη περιουσία: Ο Elon Musk απέκτησε κρυφά δίδυμα

Ο Μασκ προειδοποιεί: Θα κάνει πίσω αν δεν μάθει πόσα spam bots έχει το Twitter 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News