Κόσμος Παρασκευή 12/08/2022, 16:46
ΚΟΣΜΟΣ

Στις φλόγες σούπεργιοτ λίγες εβδομάδες αφότου παραδόθηκε στον ιδιοκτήτη του

Στις φλόγες σούπεργιοτ λίγες εβδομάδες αφότου παραδόθηκε στον ιδιοκτήτη του

Μόλις μερικές εβδομάδες αφότου παραδόθηκε στον ιδιοκτήτη του, ένα υπερπολυτελές σούπεργιοτ αξίας περίπου 23,6 εκατ. ευρώ καταστράφηκε στις Βαλεαρίδες Νήσους από πυρκαγιά.

Πρόκειται για το 43,7 μέτρων Aria SF, το οποίο σύμφωνα με την ισπανική υπηρεσία έρευνας και διάσωσης Salvamento Marítimo, τυλίχθηκε στις φλόγες όσο ήταν αγκυροβολημένο στην Cala Saona, στη δυτική ακτή του νησιού Formentera. Τα επτά άτομα του πληρώματος και οι εννιά επιβάτες που βρίσκονταν στο γιοτ εκείνη την ώρα είναι υγιείς και διασώθηκαν εγκαίρως από σκάφη που βρίσκονταν στην ευρύτερη περιοχή.

Ωστόσο, η ζημιά που προκλήθηκε στο Aria μέχρι στιγμής δεν φαίνεται να είναι αναστρέψιμη. Η αιτία της φωτιάς παραμένει ακόμη άγνωστη, ενώ μέχρι το τέλος της ημέρας πρόκειται να ρυμουλκηθεί στην Ίμπιζα.

Ο ιδιοκτήτης

Στις φλόγες σούπεργιοτ λίγες εβδομάδες αφότου παραδόθηκε στον ιδιοκτήτη του-1Ιδιοκτήτης του πολυτελούς γιοτ είναι ο Paolo Scudieri, σημαντικός παράγοντας της ιταλικής αυτοκινητοβιομηχανίας και μεταξύ άλλων πρόεδρος του Gruppo Adler, ενός ομίλου παραγωγής εξοπλισμού για το εσωτερικό αυτοκινήτων. Ο ίδιος, γνωστός λάτρης των αυτοκινήτων, έχει δική του Ferrari, με την οποία διαγωνίζεται στο πλαίσιο του Ferrari Challence, μία σειρά αγώνων που απευθύνεται σε ιδιοκτήτες Ferrari.

Το γιοτ είχε παραδοθεί στον Scudieri, του οποίου η περιουσία εκτιμάται στα 500 εκατ. δολάρια, μόλις στα τέλη του Ιουλίου.

Η σουίτα του Scudieri στο σκάφος περιελάμβανε ιδιωτικό σαλόνι με διαφανή θόλο, ταράτσα και άμεση πρόσβαση σε εξωτερικό σαλόνι μέσω ιδιωτικής σκάλας. Το γιοτ κατασκευάστηκε από την ιταλική εταιρεία ISA και επρόκειτο να κάνει το ντεμπούτο του στο Monaco yacht show τον Σεπτέμβριο.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Guardian

Διαβάστε επίσης:

Πρώτη φορά σε σκάφος; Μην κάνετε τα 7 λάθη του «πρωτάρη»

Μια ματιά στο «διαστημικό» σούπεργιοτ με τη μαύρη τρύπα

Μέσα στο γιοτ των 700 εκατ. δολαρίων που φέρεται να ανήκει στον Πούτιν

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News