Κόσμος Τρίτη 9/08/2022, 15:44
ΚΟΣΜΟΣ

Στα βόρεια της Κύπρου το Αμπντούλ Χαμίτ Χαν

Στα βόρεια της Κύπρου το Αμπντούλ Χαμίτ Χαν

Πλώρη για την τοποθεσία Yörükler-1, που βρίσκεται 55 χιλιόμετρα νότια της περιοχής Gazi Paşa στη νότια Τουρκία, βάζει το πλωτό γεωτρύπανο «Αμπντούλ Χαμίτ Χαν», όπως ανακοίνωσε σήμερα ο Ερντογάν.

Ο Τούρκος πρόεδρος εκφώνησε ομιλία στο πλαίσιο της τελετής που πραγματοποιήθηκε σήμερα για τον απόπλου του τέταρτου πλωτού γεωτρύπανου της Τουρκίας από το λιμάνι Τασουτσού στα νότια της Τουρκίας, λίγα ναυτικά μίλια από την κατεχόμενη κυπριακή χερσόνησο της Καρπασίας. 

Στα βόρεια της Κύπρου το Αμπντούλ Χαμίτ Χαν-1

«Το γεωτρύπανό μας, Αμπντούλ Χαμίτ Χαν, είναι το σύμβολο του νέου οράματος της Τουρκίας στον τομέα της ενέργειας», δήλωσε ο Ερντογάν, κάνοντας γνωστό πως το τέταρτο πλωτό γεωτρύπανο της Τουρκίας βάζει πλώρη για το σημείο Yörükler-1, 55 χιλιόμετρα νότια της περιοχής Gazi Paşa που βρίσκεται στις ακτές της νότιας Τουρκίας, βορείως της Κύπρου.

Νωρίτερα σήμερα, λίγο πριν από την έξοδο του «Αμπντούλ Χαμίτ Χαν» στη Μεσόγειο, ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, είχε ανεβάσει τους τόνους με το βλέμμα στραμμένο στο Καστελόριζο.

«Είναι σε απόσταση κολύμβησης των σπουδαστών των στρατιωτικών σχολών μας. Αυτοί (σ.σ. οι Έλληνες) παρεξηγούνται με αυτό που λέμε επειδή οι σπουδαστές κολυμπούν εκεί. Τις προάλλες, ένας Έλληνας υπουργός δήλωσε “αν επιθυμούν ας έρθουν, αν μπορούν να κολυμπήσουν” κι εμείς δηλώσαμε “αν θέλει ο Θεός, μια ημέρα μπορεί να συμβεί κι αυτό”» σημείωσε ο Ακάρ, αναφερόμενος σε παλαιότερες δηλώσεις του ΥΕΘΑ Νίκου Παναγιωτόπουλου.

Πηγή: kathimerini.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News