Κόσμος Σάββατο 6/08/2022, 17:07
ΚΟΣΜΟΣ

Μεγάλη πυρκαγιά εξαπλώνεται σε αποθήκη καυσίμων της Κούβας που χτυπήθηκε από κεραυνό

Μεγάλη πυρκαγιά εξαπλώνεται σε αποθήκη καυσίμων της Κούβας που χτυπήθηκε από κεραυνό

Μια δεύτερη δεξαμενή αποθήκευσης καυσίμων κοντά στο λιμάνι υπερδεξαμενόπλοιων της Κούβας στο Ματάνζας εξερράγη το πρωί του Σαββάτου μετά από φωτιά που έκαιγε όλη τη νύχτα εξαιτίας ενός κεραυνού που χτύπησε άλλη δεξαμενή το βράδυ της Παρασκευής.

Η κρατική τηλεόραση της Κούβας μετέδωσε ότι τουλάχιστον 49 άνθρωποι τραυματίστηκαν από τη δεύτερη έκρηξη. Σημειώνεται ότι οι αρχές είχαν εκκενώσει την περιοχή.

Ο υπουργός Υγείας Χοσέ Άνχελ Πόρταλ Μιράντα ανέφερε σε ανάρτησή του στο Twitter ότι από τους τραυματίες, ένας είναι σε κρίσιμη κατάσταση και άλλοι επτά σε «βαριά».

Ο Πρόεδρος Μιγκέλ Ντίαζ-Κανέλ επισκέφτηκε τη σκηνή 80 μίλια ανατολικά της Αβάνας γύρω στα μεσάνυχτα και επέστρεψε το πρωί, όπως μετέδωσε η κρατική τηλεόραση σε ζωντανή κάλυψη της εκτυλισσόμενης καταστροφής.

Ο Ντίαζ-Κανέλ έγραψε στο Twitter πριν από τη δεύτερη έκρηξη ότι οι πυροσβέστες «προσπαθούσαν να αποτρέψουν την εξάπλωση της πυρκαγιάς και οποιαδήποτε διαρροή καυσίμου» στον κόλπο Ματάνζας.

Το πρωί του Σαββάτου η φωτιά φάνηκε να είναι εντελώς εκτός ελέγχου, απειλώντας άλλες δεξαμενές αποθήκευσης καυσίμων.

Η Κούβα υποφέρει από καθημερινές διακοπές ρεύματος και ελλείψεις καυσίμων και η απώλεια καυσίμων και χώρων αποθήκευσης είναι πιθανό να επιδεινώσει την κατάσταση.

moneyreview.gr με πληροφορίες από reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News