Κόσμος Πέμπτη 24/12/2020, 19:22
ΗΠΑ

Νέα εμπλοκλή στη Βουλή των Αντιπροσώπων

Νέα εμπλοκλή στη Βουλή των Αντιπροσώπων

Σε νέα διελκυστίνδα βρίσκεται και πάλι η Βουλή των Αντιπροσώπων, καθώς οι Ρεπουμπλικάνοι μπλόκαραν, με ομόφωνη απόφαση, την προσπάθεια του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να προωθήσει νομοσχέδιο που προβλέπει επίδομα ύψους 2.000 δολαρίων προς τους Αμερικανούς. Αντ΄αυτού, προσπάθησαν να μειώσουν τη βοήθεια που δίδεται σε αλλοδαπούς, κίνηση την οποία όμως μπλόκαραν με τη σειρά τους οι Δημοκρατικοί. 

Οι Δημοκρατικοί της Βουλής των Αντιπροσώπων προσπάθησαν να αυξήσουν την άμεση βοήθεια προς τους Αμερικανούς που περιλαμβάνεται στο νέο πακέτο δημοσιονομικών μέτρων, από τα 600 στα 2.000 δολάρια κατά άτομο, μετά μάλιστα από σχετικό αίτημα του Τραμπ, ο οποίος την χαρακτήρισε υπερβολικά χαμηλή. Ωστόσο, οι Ρεπουμπλικάνοι που ήταν από την αρχή αντίθετοι σε ένα υψηλότερο ποσό, στάθηκαν εμπόδιο σε αυτή την προσπάθεια. 

Το τελευταίο σκηνικό τροφοδοτεί την αντιπαράθεση στη Βουλή των Αντιπροσώπων που απειλεί την άκρως αναγκαία για εκατομμύρια Αμερικανούς οικονομική βοήθεια και ενέχει τον κίνδυνο να οδηγήσει σε διακοπή της λειτουργίας κάποιων κυβερνητικών υπηρεσιών, σε μία περίοδο που η αμερικανική κυβέρνηση προσπαθεί να διανείμει τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού σε μια χώρα που οι θάνατοι έχουν φθάσει τις 320.000. 

Τώρα, με την εμπλοκή αυτή, τα επιδόματα αυτά που αναμενόταν να δοθούν ακόμη και την επόμενη εβδομάδα, θα καθυστερήσουν. 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News