Κόσμος Κυριακή 31/07/2022, 10:05
ΚΟΣΜΟΣ

Ρώσος αξιωματούχος: Η Ουκρανία επιτέθηκε με drone στο αρχηγείο του ρωσικού στόλου στη Μαύρη Θάλασσα

Ρώσος αξιωματούχος: Η Ουκρανία επιτέθηκε με drone στο αρχηγείο του ρωσικού στόλου στη Μαύρη Θάλασσα

Ανώτερος αξιωματούχος στην προσαρτημένη από τη Ρωσία Κριμαία κατηγόρησε την Κυριακή την Ουκρανία ότι πραγματοποίησε επίθεση με drone πριν από τους προγραμματισμένους εορτασμούς για την Ημέρα του Ναυτικού, τραυματίζοντας πέντε άτομα και οδηγώντας σε ακύρωση των εορτασμών.

Η κατηγορία έρχεται λίγες ώρες πριν από την προγραμματισμένη παρουσία του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν στους εορτασμούς της Ημέρας του Ναυτικού στη γενέτειρά του την Αγία Πετρούπολη.

«Ένα άγνωστο αντικείμενο πέταξε στην αυλή του αρχηγείου του στόλου», έγραψε στην εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram, ο Μιχαήλ Ραζβοζάγιεφ, κυβερνήτης της Σεβαστούπολης, έδρα του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας.

«Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες πρόκειται για drone».

Είπε ότι η Ουκρανία αποφάσισε να «χαλάσει την Ημέρα του Ναυτικού για εμάς».

Από την πλευρά του το ουκρανικό υπουργείο Άμυνας δεν ανταποκρίθηκε αμέσως σε αίτημα για σχολιασμό.

Ο Ραζβοζάγιεφ είπε ότι πέντε υπάλληλοι του αρχηγείου του στόλου τραυματίστηκαν και ότι η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας (FSB) ερευνά τις συνθήκες.

«Όλοι οι εορτασμοί ακυρώθηκαν για λόγους ασφαλείας», είπε ο Ραζβοζάγιεφ. «Παρακαλούμε μείνετε ήρεμοι και μείνετε σπίτι, εάν αυτό είναι δυνατόν».

Η Ημέρα του Ναυτικού είναι μια ετήσια ρωσική αργία, κατά την οποία οι στόλοι της διοργανώνουν ναυτικές παρελάσεις και τιμά τους ναυτικούς της.

Η Ρωσία προσάρτησε την Κριμαία από την Ουκρανία τον Μάρτιο του 2014, προκαλώντας μια μεγάλη διαμάχη με τη Δύση, η οποία βάθυνε για τον ρόλο της Μόσχας σε μια εξέγερση φιλορώσων αυτονομιστών στην ανατολική Ουκρανία.

moneyreview.gr με πληροφορίες από reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News