Κόσμος Σάββατο 30/07/2022, 23:57
ΚΟΣΜΟΣ

Ισραήλ: Νεκρός 59χρονος Παλαιστίνιος από πυρά του ισραηλινού στρατού

Ο άνδρας, που ονομαζόταν Χουσέιν Καουαρί και ήταν κάτοικος του χωριού Aουάρτα, χτυπήθηκε σε σημείο ελέγχου κοντά στη Χουουάρα, νότια της Ναμπλούς

Ισραήλ: Νεκρός 59χρονος Παλαιστίνιος από πυρά του ισραηλινού στρατού

Ένας 59χρονος Παλαιστίνιος υπέκυψε στα τραύματά του τέσσερις ημέρες μετά τον τραυματισμό του από πυρά του ισραηλινού στρατού στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, ανακοίνωσε σήμερα το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας.

Ο άνδρας, που ονομαζόταν Χουσέιν Καουαρί και ήταν κάτοικος του χωριού Aουάρτα, χτυπήθηκε σε σημείο ελέγχου κοντά στη Χουουάρα, νότια της Ναμπλούς.

Οι ισραηλινές δυνάμεις, που ρωτήθηκαν από το Γαλλικό Πρακτορείο για το θέμα αυτό, δήλωσαν ότι πυροβόλησαν την Τρίτη εναντίον αυτού του άνδρα «που πλησίαζε προς την κατεύθυνση μιας στρατιωτικής θέσης», «ελλείψει αντίδρασης» από την πλευρά του μετά τα προειδοποιητικά πυρά.

Ο στρατός διευκρίνισε ότι θα ερευνήσει τις συνθήκες του θανάτου του.

Αυτός ο άνδρας είναι «διανοητικά ανάπηρος», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο δήμαρχος της Χουουάρα. «Συνήθιζε να μαζεύει μπουκάλια και κονσέρβες από το δρόμο και να ζητιανεύει σε εκείνη την περιοχή».

Το παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων Wafa επικαλείται την οικογένεια του νεκρού, η οποία δήλωσε επίσης ότι ο Καουαρίκ είχε «ψυχικές διαταραχές».

Τουλάχιστον 54 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί από τα τέλη Μαρτίου, ως επί το πλείστον στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, και ήταν κυρίως μαχητές και απλοί πολίτες, όπως η Αμερικανοπαλαιστίνια δημοσιογράφος του Al Jazeera, η Σιρίν Αμπού ‘Ακλεχ, την ώρα που κάλυπτε μια ισραηλινή επιχείρηση στην Τζενίν.

Κατά την ίδια περίοδο, 19 άνθρωποι — στην πλειονότητά τους Ισραηλινοί πολίτες στο εσωτερικό του Ισραήλ — σκοτώθηκαν, κυρίως σε επιθέσεις Παλαιστινίων. Τρεις Άραβες πολίτες του Ισραήλ που είχαν πραγματοποιήσει επιθέσεις, σκοτώθηκαν επίσης.

Moneyreview.gr, με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ, AFP

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News