Κόσμος Σάββατο 30/07/2022, 21:05
ΚΟΣΜΟΣ

Ιράν: Περισσότεροι από 80 οι νεκροί από τις πλημμύρες (εικόνες)

Χώρα σε μεγάλο βαθμό άνυδρη, το Ιράν αντιμετωπίζει επαναλαμβανόμενα φαινόμενα ξηρασίας και συχνές πλημμύρες που οφείλονται σε καταρρακτώδεις βροχές

Ιράν: Περισσότεροι από 80 οι νεκροί από τις πλημμύρες (εικόνες)

Περισσότεροι από 80 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 30 εξακολουθούν να αγνοούνται στο Ιράν μία και πλέον εβδομάδα μετά τις πλημμύρες που σάρωσαν αρκετές περιοχές της χώρας, ανακοίνωσαν σήμερα επίσημες πηγές.

Από τις αρχές του μήνα Μορντάντ (στις 23 Ιουλίου), «59 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 30 φέρονται ως αγνοούμενοι λόγω των πλημμυρών», δήλωσε ο Γιαγκούμπ Σουλεϊμανί, γενικός γραμματέας της ιρανικής Ερυθράς Ημισελήνου, σύμφωνα με το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων IRNA.

Ιράν: Περισσότεροι από 80 οι νεκροί από τις πλημμύρες (εικόνες)-1

Ένας απολογισμός στον οποίο προστίθενται οι 22 θάνατοι που ανακοινώθηκαν στις 22 Ιουλίου μετά τις καταρρακτώδεις βροχές στον νότο της χώρας.

Χώρα σε μεγάλο βαθμό άνυδρη, το Ιράν αντιμετωπίζει επαναλαμβανόμενα φαινόμενα ξηρασίας τη δεκαετία που διανύουμε και συχνές πλημμύρες που οφείλονται σε καταρρακτώδεις βροχές.

Σύμφωνα με τον Σουλεϊμανί, έχουν πληγεί 60 μεγάλες πόλεις, 140 μικρότερες και περισσότερα από 500 χωριά, σε μια χώρα 83 εκατομμυρίων κατοίκων.

Ιράν: Περισσότεροι από 80 οι νεκροί από τις πλημμύρες (εικόνες)-2

Η επαρχία της πρωτεύουσας Τεχεράνη ήταν η πλέον πληγείσα, με 35 νεκρούς, ενώ σε αυτή του Μαζανταράν, στον βορρά, 20 άνθρωποι δεν έχουν βρεθεί ακόμη, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Ο πρόεδρος Εμπραχίμ Ραϊσί επισκέφθηκε την περιοχή Φιρουζκούχ, ανατολικά της Τεχεράνης, σύμφωνα με το γραφείο του.

Ιράν: Περισσότεροι από 80 οι νεκροί από τις πλημμύρες (εικόνες)-3

Όπως μετέδωσε το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο IRIB, ο υπουργός Γεωργίας Τζαβάντ Σαντατινετζάντ εκτίμησε το ύψος των ζημιών στον αγροτικό τομέα σε σχεδόν 195 εκατομμύρια ευρώ.

Σύμφωνα με το ιρανικό μετεωρολογικό κέντρο, τα βόρεια και τα νότια της χώρας αναμένεται να πληγούν από νέες βροχοπτώσεις τις επόμενες ημέρες.

Moneyreview.gr, με πληροφορίες από AFP, ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News
TAGS