Κόσμος Σάββατο 30/07/2022, 20:19
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Στους 25 οι νεκροί από τις πλημμύρες στο Κεντάκι (εικόνες)

Ο απολογισμός των νεκρών αναμένεται να αυξηθεί περαιτέρω, δήλωσε ο κυβερνήτης της αμερικανικής Πολιτείας

ΗΠΑ: Στους 25 οι νεκροί από τις πλημμύρες στο Κεντάκι (εικόνες)

Ο αριθμός των θυμάτων από τις καταστροφικές πλημμύρες στο Κεντάκι ανήλθε στους 25 νεκρούς και αναμένεται να αυξηθεί περαιτέρω, δήλωσε σήμερα ο κυβερνήτης της αμερικανικής Πολιτείας.

«Έχουμε κάποια άσχημα νέα να ανακοινώσουμε σήμερα από το ανατολικό τμήμα του Κεντάκι, όπου είμαστε ακόμη στη φάση της έρευνας και διάσωσης», έγραψε ο Άντι Μπεσίαρ στο Twitter.

«Ο απολογισμός πέρασε στους 25 νεκρούς και ο αριθμός αυτός πιθανόν θα αυξηθεί», πρόσθεσε ο εκλεγμένος Δημοκρατικός.

ΗΠΑ: Στους 25 οι νεκροί από τις πλημμύρες στο Κεντάκι (εικόνες)-1

«Υπάρχουν ακόμη πολλοί άνθρωποι για τους οποίους δεν έχουμε κανένα νέο και σε αυτήν την περιοχή, θα είναι δύσκολο να δώσουμε έναν ακριβή αριθμό των αγνοουμένων», δήλωσε στο CNN.

Καταρρακτώδεις βροχές έπεσαν στο ανατολικό τμήμα της αγροτικής Πολιτείας τη νύχτα της Τετάρτης προς Πέμπτη, μετατρέποντας ορισμένους δρόμους σε ποτάμια και αναγκάζοντας τους κατοίκους να καταφύγουν στη στέγη των σπιτιών τους περιμένοντας τις ομάδες διάσωσης.

Οι βροχές συνεχίστηκαν την Παρασκευή, αλλά οι καιρικές συνθήκες πρόσφεραν στους διασώστες μια ευπρόσδεκτη ανάπαυλα το Σάββατο.

«Ένα ψυχρό μέτωπο κινείται νότια και ο καιρός αναμένεται να παραμείνει σχετικά ξηρός σήμερα», ανακοίνωσαν τα τοπικά παραρτήματα της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, προειδοποιώντας ότι «ο ξηρός καιρός αναμένεται να τελειώσει το απόγευμα της Κυριακής».

ΗΠΑ: Στους 25 οι νεκροί από τις πλημμύρες στο Κεντάκι (εικόνες)-2

«Το πρόβλημά μας θα είναι την Κυριακή», επιβεβαίωσε ο Μπεσίαρ μιλώντας στο CNN. «Θα ξαναρχίσει να βρέχει και παρότι εκτιμάμε ότι δεν θα είναι πρωτοφανείς οι βροχοπτώσεις, η κατάσταση θα είναι δύσκολη».

Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν κήρυξε κατάσταση «φυσικής καταστροφής» και αποδέσμευσε ομοσπονδιακές ενισχύσεις για να υποστηρίξει τις πληγείσες περιοχές από «την καταιγίδα, τις πλημμύρες, τις κατολισθήσεις και τους χειμάρρους λάσπης».

Moneyreview.gr, με πληροφορίες από AFP

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News
TAGS