Κόσμος Σάββατο 30/07/2022, 15:32
ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία: Απαγόρευση εισόδου σε 32 Νεοζηλανδούς αξιωματούχους και δημοσιογράφους

Ρωσία: Απαγόρευση εισόδου σε 32 Νεοζηλανδούς αξιωματούχους και δημοσιογράφους

Την είσοδο στην επικράτειά της σε 32 Νεοζηλανδούς αξιωματούχους και δημοσιογράφους θα απαγορεύσει η Ρωσία, ως απάντηση σε παρόμοια μέτρα που έλαβε η Νέα Ζηλανδία.

Όπως ανακοίνωσε η Μόσχα, ανάμεσα στα πρόσωπα στα οποία επιβάλλονται κυρώσεις είναι ο δήμαρχος του Ουέλινγκτον Άντριου Τζον Ουίτφιλντ Φόστερ και ο δήμαρχος του Όκλαντ Φίλιπ Μπρους Γκοφ, ο διοικητής του Πολεμικού Ναυτικού Νέας Ζηλανδίας Γκαρίν Γκόλντινγκ και οι δημοσιογράφοι Κέιτ Γκριν και Τζόζι Πάγκανι (The Dominion Post), ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωσή του.

Η απόφαση αυτή λαμβάνεται «ως απάντηση στις κυρώσεις της κυβέρνησης της Νέας Ζηλανδίας που επηρεάζουν όλο και περισσότερους Ρώσους πολίτες», διευκρινίζει το δελτίο τύπου.

Η Ρωσία εξαπέλυσε στρατιωτική επίθεση στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου. Αυτή η επίθεση προκάλεσε άνευ προηγουμένου κυρώσεις της Δύσης κατά της Μόσχας, η οποία ανταπέδωσε με παρόμοια μέτρα.

Ήδη από τον Απρίλιο, η Ρωσία απαγόρευσε την είσοδο στο έδαφός της της πρωθυπουργού της Νέας Ζηλανδίας Τζασίντα Άρντερν, καθώς και πολλών υπουργών και βουλευτών.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News