Κόσμος Κυριακή 24/07/2022, 20:41
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Σημαντική η βελτίωση της υγείας του Τζο Μπάιντεν

«Ο παλμός, η αρτηριακή πίεση, ο αναπνευστικός ρυθμός και η θερμοκρασία του παραμένουν σε φυσιολογικά επίπεδα»

ΗΠΑ: Σημαντική η βελτίωση της υγείας του Τζο Μπάιντεν

Σημαντική είναι η βελτίωση της υγείας του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν αφότου διαγνώσθηκε θετικός στον κορωνοϊό και το κυρίαρχο σύμπτωμα είναι ο πονόλαιμος, όπως δήλωσε ο γιατρός του σήμερα Κυριακή.

Ο βήχας και οι πόνοι στο σώμα του Μπάιντεν έχουν εξασθενίσει και δεν αντιμετωπίζει δύσπνοια, προσέθεσε ο δρ. Κέβιν Ο’ Κόνορ.

«Ο παλμός, η αρτηριακή πίεση, ο αναπνευστικός ρυθμός και η θερμοκρασία του παραμένουν σε φυσιολογικά επίπεδα», ανέφερε ο γιατρός σε ανακοινωθέν που κυκλοφόρησε σήμερα Κυριακή. Το κυρίαρχο σύμπτωμα τώρα είναι ο πονόλαιμος. Η φωνή του παραμένει λίγο βραχνή».

Νωρίτερα σήμερα, ο συντονιστής του Λευκού Οίκου για την Covid-19, Ασίς Τζα, δήλωσε ότι καμία από τις 17 στενές επαφές του Μπάιντεν δεν έχει μέχρι στιγμής διαγνωστεί θετική στον κορωνοϊό.

Ο Μπάιντεν, είχε ήπια συμπτώματα, σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο. Η διάγνωσή του ήρθε καθώς η εξαιρετικά μεταδοτική υποπαραλλαγή του κορωνοϊού έχει προκαλέσει ένα νέο κύμα κρουσμάτων στις ΗΠΑ.

Ο Τζα είπε στο CBS News ότι ο Μπάιντεν προσβλήθηκε από την υποπαραλλαγή BA.5 και ότι είχε λοίμωξη του ανώτερου αναπνευστικού.

Ο Λευκός Οίκος προσπάθησε να αναδείξει ότι ο Αμερικανός πρόεδρος μπορεί να αντιμετωπίσει την ασθένειά του. Την Πέμπτη, κυκλοφόρησε ένα βίντεο με τον οποίο καθησύχαζε τους Αμερικανούς ότι τα πάει καλά και την Παρασκευή συμμετείχε σε εικονικές συναντήσεις με το προσωπικό του Λευκού Οίκου.

Η αμερικανική κυβέρνηση δεν έχει αναφέρει πώς κόλλησε ο Μπάιντεν τον ιό. Πρόσφατα επέστρεψε από ένα ταξίδι στη Μέση Ανατολή και συμμετείχε σε δημόσιες εκδηλώσεις πριν από αυτό το ταξίδι, όπου είχε στενές προσωπικές επαφές με δεκάδες ανθρώπους.

Η διάγνωση του Μπάιντεν είναι η τελευταία πρόκληση που αντιμετωπίζει εν μέσω αμφισβητήσεων για την πολιτική του ατζέντα στο Καπιτώλιο και τον υψηλό πληθωρισμό, που θέτουν τους Δημοκρατικούς σε κίνδυνο να χάσουν τον έλεγχο του Κογκρέσου στις ενδιάμεσες εκλογές του Νοεμβρίου.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News