Κόσμος Σάββατο 23/07/2022, 14:50
ΚΟΣΜΟΣ

Bρετανία: Χάος στους δρόμους προς το λιμάνι του Ντόβερ

Bρετανία: Χάος στους δρόμους προς το λιμάνι του Ντόβερ

Απίστευτη ταλαιπωρία περίμενε τους Βρετανούς παραθεριστές, οι οποίοι παρέμειναν επί ώρες εγκλωβισμένοι στις τεράστιες ουρές που δημιουργήθηκαν στους αυτοκινητόδρομους που οδηγούσαν προς Γαλλία, με τον επικεφαλής του λιμανιού του Ντόβερ να προειδοποιεί ότι το Σαββατοκύριακο η κατάσταση θα είναι ακόμη χειρότερη. 

Ο Doug Bannister, διευθύνων σύμβουλος των Λιμενικών Αρχών του Ντόβερ, ανέφερε ότι περίπου 10.000 αυτοκίνητα περιμένουν για έλεγχο εκτός του λιμανιού, από 8.500 την Παρασκευή, οπότε είχαν δημιουργηθεί τεράστιες ουρές. 

Η P&O Ferries έστειλε στο Twitter προειδοποίηση προς τους ταξιδιώτες να αφήσουν τρεις έως τέσσερις ώρες για να αποσυμφορηθούν οι δρόμοι προσέγγισης προς το Ντόβερ. Όσοι χάσουν την επιβίβασή τους στο φέρι θα μπορούν στο πρώτο διαθέσιμο αφού ολοκληρώσουν τους απαραίτητους ελέγχους, αναφέρεται στην ανακοίνωσεη της P&O.

Στη Βρετανία αρχίζει η περίοδος των καλοκαιρινών διακοπών, με πολλές οικογένειες να φεύγουν για διάφορους προορισμούς μετά το κλείσιμο των βρετανικών σχολείων. Η κορύφωση της οδικής κυκλοφορίας λαμβάνει χώρα την ώρα που το ταξιδιωτικό χάος συνεχίζει να μαστίζει το Ηνωμένο Βασίλειο, με τις ελλείψεις προσωπικού να διακόπτουν τα αεροπορικά ταξίδια και τις απεργίες και τις ακραίες θερμοκρασίες να εμποδίζουν τη λειτουργία των τρένων.

Οι λιμενικές αρχές του Ντόβερ και το Υπουργείο Μεταφορών απέδωσαν το χάος στους δρόμους στην έλλειψη γαλλικού προσωπικού για τον έλεγχο των συνόρων την Παρασκευή στο πιο πολυσύχναστο λιμάνι της Ευρώπης. Ο Bannister είπε ότι οι γαλλικοί έλεγχοι στα σύνορα γίνονταν σήμερα πιο γρήγορα, αν και συνεχίστηκαν οι καθυστερήσεις.

Σε απάντηση, οι αρμόδιες γαλλικές αρχές ανέφεραν ότι η αύξηση της κυκλοφορίας αυτό το Σαββατοκύριακο ήταν αναμενόμενη και είχαν γίνει οι κατάλληλες προετοιμασίες. Ωστόσο, «ένα απρόβλεπτο τεχνικό περιστατικό» το πρωί της Παρασκευής στη σήραγγα της Μάγχης, που εκτείνεται παράλληλα με τα δρομολόγια των πορθμείων, εμπόδισε την εύρυθμη λειτουργία των ελέγχων. 

 

moneyreview.gr με πληροφορίες από το Bloomberg

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News