Κόσμος Πέμπτη 24/12/2020, 11:27
ΚΟΣΜΟΣ

Ξεκινά το «ταξίδι» των εμβολίων στις χώρες της Ε.Ε.

Υπό αυστηρή αστυνομική επιτήρηση η επιχείρηση μεταφοράς τους στα κράτη-μέλη

Φωτ. ΑΠΕ-ΜΠΕ

Υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας ξεκίνησε η επιχείρηση μεταφοράς των εμβολίων των Pfizer-BioNTech από την μονάδα παραγωγής στο Πουρς του Βελγίου προς τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

«Αφού πακετάραμε προσεκτικά τις δόσεις των εγκεκριμένων εμβολίων κατά του κορωνοϊού, άρχισε η διανομή τους στις 27 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης» αναφέρει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε ανάρτησή της στο Twitter την οποία συνοδεύει με βίντεο από την επιχείρηση μεταφοράς των εμβολίων.

Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή οι πρώτες δόσεις θα βρίσκονται εγκαίρως στις 27 χώρες μέλη της Ένωσης για την έναρξη της ευρωπαϊκής εκστρατείας εμβολιασμού στις 27, 28 και 29 Δεκεμβρίου.

Τη συγκίνησή της για την αποστολή των πρώτων εμβολίων, ταυτόχρονα σε όλα τα κράτη-μέλη εξέφρασε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν. «Είμαι συγκινημένη που βλέπω τα πρώτα εμβόλια που εστάλησαν σε όλες τις χώρες της Ε.Ε., ταυτόχρονα. Σε λίγες ημέρες οι πρώτοι Ευρωπαίοι θα έχουν εμβολιαστεί. Σύντομα θα υπάρχουν διαθέσιμα εμβόλια για όλους. Μαζί θα ξεπεράσουμε την πανδημία», δήλωσε η πρόεδρος της Κομισιόν.

Τα ΜΜΕ κρατούνται σε απόσταση, ώστε η επιχείρηση να γίνει με την μυστικότητα που επιβάλλουν λόγοι ασφαλείας.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News