Κόσμος Κυριακή 17/07/2022, 18:10
ΚΟΣΜΟΣ

Οι 10 χειρότερες πολιτείες για να ξεκινήσει την καριέρα του ένας νέος απόφοιτος, σύμφωνα με νέα έκθεση

Οι 10 χειρότερες πολιτείες για να ξεκινήσει την καριέρα του ένας νέος απόφοιτος, σύμφωνα με νέα έκθεση

Η πολυπόθητη αποφοίτηση έφτασε και πολλοί νέοι πτυχιούχοι αποφασίζουν πού θα ήθελαν να ξεκινήσουν τη ζωή τους μετά. Αν και υπάρχουν ορισμένες πολιτείες που είναι οι καταλληλότερες για την έναρξη μιας καριέρας, υπάρχουν άλλες, τις οποίες οι νέοι επαγγελματίες, μπορεί να θέλουν να αποφύγουν.

Σύμφωνα με μια νέα μελέτη από το BestColleges.com, έναν ιστότοπο για φοιτητές, η Δυτική Βιρτζίνια είναι η χειρότερη πολιτεία για να ξεκινήσει κανείς μια καριέρα, λόγω της έλλειψης ανοιγμάτων θέσεων εργασίας και του χαμηλού μέσου αρχικού μισθού.

Το BestColleges κατέταξε και τις 50 πολιτείες σε εννέα μετρήσεις, βάσει δημοσίως διαθέσιμων δεδομένων, συμπεριλαμβανομένων της μέσης τιμής ενοικίου, του κόστους ζωής, του μέσου αρχικού μισθού, του αριθμού των θέσεων εργασίας, της φυλετικής/εθνοτικής ποικιλομορφίας και του επιπέδου διασκέδασης. Αυτές οι μετρήσεις σταθμίστηκαν επίσης κατά επίπεδο σπουδαιότητας.

Με βάση τα ευρήματα, αυτές είναι οι 10 χειρότερες πόλεις για να ξεκινήσει κάποιος την καριέρα του:

  1. Δυτική Βιρτζίνια
  2. Μέιν
  3. Μοντάνα
  4. Βερμόντ
  5. Νιου Χάμσαϊρ
  6. Αλάσκα
  7. Κεντάκι
  8. Γουαϊόμινγκ
  9. Νότια Ντακότα
  10. Αϊντάχο

Οι νέοι επαγγελματίες θέλουν να ζουν σε πολιτείες όπου αμείβονται καλά και έχουν την ευκαιρία για επαγγελματική εξέλιξη – και στους δύο τομείς η Δυτική Βιρτζίνια υστερεί.

Η Δυτική Βιρτζίνια έχει δυσκολευτεί να ανακάμψει από τις απώλειες θέσεων εργασίας που σχετίζονται με την πανδημία τα τελευταία δύο χρόνια. Η πολιτεία έχει χάσει 101.000 θέσεις εργασίας και από τον Απρίλιο του 2022, έχει 24.300 λιγότερες θέσεις εργασίας από ό,τι πριν από την πανδημία.

Αν και η Δυτική Βιρτζίνια έχει σχετικά χαμηλό κόστος ζωής, οι πρόσφατοι απόφοιτοι στην πολιτεία δεν θα πρέπει να περιμένουν μεγάλους μισθούς. Σύμφωνα με το ZipRecruiter, ο μέσος αρχικός μισθός στη Δυτική Βιρτζίνια είναι μόνο 29.305 δολ. ετησίως -35% κάτων από τον μέσο αρχικό μισθό στη Νέα Υόρκη, το καλύτερο μέρος για τους πρόσφατα αποφοιτήσαντες για να ξεκινήσουν μια καριέρα.

Στο Μέιν, τη δεύτερη χειρότερη πολιτεία, το κόστος ζωής είναι αρκετά υψηλό όπως επίσης αρκετά υψηλή είναι και η μέση τιμή ενοικίου, ενώ έχει περιορισμένες ευκαιρίες εργασίας, καθιστώντας το μια ακόμη λιγότερο ιδανική πολιτεία για επαγγελματίες που μόλις ξεκινούν.

Το μέσο κόστος ζωής στο Μέιν είναι περίπου 45.272 δολ., σύμφωνα με το Bureau of Economic Analysis, πολύ υψηλότερο από τον μέσο αρχικό μισθό που είναι 30.839 δολ. ετησίως. Το Μέιν στερείται επίσης ποικιλομορφίας, με λιγότερο από το 10% των κατοίκων να είναι έγχρωμοι.

Το BestColleges συμβουλεύει επίσης τους νέους πτυχιούχους να λαμβάνουν υπόψη και άλλους παράγοντες, που δεν αναφέρονται στη μελέτη τους, όταν αποφασίζουν πού να ξεκινήσουν την καριέρα τους.

«Μεταβλητές όπως το πολιτικό κλίμα, η εγκληματικότητα, η ασφάλεια και ο καιρός μπορούν να παίξουν σημαντικό ρόλο στην απόφασή σας να μετακομίσετε κάπου νέο», σημειώνει.

Moneyreview.gr με πληροφορίες από cnbc

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News
TAGS