Κόσμος Σάββατο 16/07/2022, 16:47
ΚΟΣΜΟΣ

Ιταλία: Έντεκα δήμαρχοι ζητούν από τον Ντράγκι να παραμείνει στην πρωθυπουργία

Ιταλία: Έντεκα δήμαρχοι ζητούν από τον Ντράγκι να παραμείνει στην πρωθυπουργία

Έκκληση προς τον Μάριο Ντράγκι να παραμείνει στην πρωθυπουργία και να μην παραιτηθεί απευθύνουν με επιστολή τους έντεκα δήμαρχοι μεγάλων πόλεων της Ιταλίας. Την επιστολή υπογράφουν, μεταξύ των άλλων, ο δήμαρχος της Βενετίας Λουίτζι Μπρουνιάρο, ο δήμαρχος της Ρώμης Ρομπέρτο Γκουαλτιέρι, και εκείνοι του Μιλάνου και της Φλωρεντίας, Μπέπε Σάλα και Ντάριο Ναρντέλα.

Στην επιστολή υπογραμμίζεται ότι «στην φάση αυτή η Ιταλία χρειάζεται σταθερότητα» και ότι ο Μάριο Ντράγκι πρέπει να παραμείνει στην θέση του «διότι απέδειξε ότι διαθέτει αξιοπρέπεια και κύρος, σε πολιτικό και θεσμικό επίπεδο», αναφέρει το ΑΠΕ.

Στο μεταξύ, αναμένεται η απόφαση του Κινήματος Πέντε Αστέρων, σχετικά με το αν θα αποσύρει, τελικά, τους υπουργούς του από την κυβέρνηση, ή αν θα επιχειρηθεί μια επαναπροσέγγιση με τον Ιταλό τεχνοκράτη πρωθυπουργό. Η τελική στάση του κινήματος, μετά από σειρά συνεδριάσεων και εσωτερικών διαπραγματεύσεων, μπορεί να ανακοινωθεί απόψε ή και αύριο, μέχρι το μεσημέρι.

Το κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα, δε, συνεχίζει να ζητά από τον Μάριο Ντράγκι να συνεχίσει την πρωθυπουργική αυτή εμπειρία, και να παρουσιαστεί, την Τετάρτη στην γερουσία, δίνοντας βάρος στους επόμενους, βασικής σημασίας στόχους της κυβέρνησης.

Σε ό,τι αφορά την κεντροδεξιά παράταξη, η Φόρτσα Ιτάλια του Σίλβιο Μπερλουσκόνι και η Λέγκα του Ματέο Σαλβίνι τάσσονται υπέρ μιας δεύτερης κυβέρνησης Ντράγκι, αλλά χωρίς την συμμετοχή των «πεντάστερων», τους οποίους θεωρούν αφερέγγυους.

Οι περισσότεροι πολιτικοί αναλυτές, πάντως, υπογραμμίζουν ότι μέχρι αυτή την στιγμή, ο «σούπερ Μάριο» δεν έχει αλλάξει γνώμη και ότι προτίθεται να επιβεβαιώσει την απόφασή του να παραιτηθεί. Μια κίνηση η οποία θα οδηγούσε, κατά πάσα πιθανότητα, σε προκήρυξη πρόωρων βουλευτικών εκλογών.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Ιταλία: Το δημόσιο χρέος ξανά στο στόχαστρο των αγορών

Ιταλία: Πηγές αναφέρουν ότι ο Ντράγκι είναι ανένδοτος στην παραίτησή του

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News